Primăria Deva va aloca 630.000 de lei pentru dotarea unor secţii ale spitalului judeţean

Primăria Deva îşi propune să aloce, până la sfârşitul acestui an, 630.000 de lei pentru dotarea unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, chiar dacă instituţia medicală se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a anunţat primarul Florin Oancea.

RomaniaTV.net
21 aug. 2018, 11:30
Primăria Deva va aloca 630.000 de lei pentru dotarea unor secţii ale spitalului judeţean

Sumele vor fi supuse aprobării consilierilor locali după rectificarea bugetară care ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii august, iar echipamentele care se vor achiziţiona din aceşti bani vor contribui la o mai bună îngrijire a pacienţilor.

„Vom continua şi în partea a doua a acestui an acordarea de fonduri pentru dotarea cu aparatură a Spitalului din Deva. Astfel, la rectificarea bugetară de la finele acestei luni, voi propune Consiliului Local alocarea a încă 630.000 lei pentru dotarea cu aparatură a secţiilor de Cardiologie, Chirurgie, Pneumologie, Psihiatrie, Radiologie şi Urologie, conform cu solicitările medicilor şefi de secţie şi cu cele ale managementului Spitalului”, a notat marţi primarul, pe pagina sa de socializare.

Potrivit Agerpres, primarul a discutat problemele de finanţare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva cu echipa de conducere a unităţii medicale, astfel încât să fie stabilit un proiect mai amplu prin care administraţia publică locală să sprijine în mod constant spitalul.

„În principiu, în limitele bugetului actual, doresc ca Primăria Deva să aloce anual minimum un milion de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului din Deva”, a completat Oancea.

În prima parte a anului 2018, Primăria Deva a alocat suma de aproximativ 410.000 lei pentru dotarea cu aparatură a secţiilor de Ortopedie, Interne II şi Pneumologie, răspunzând, astfel, solicitărilor adresate administraţiei locale de către conducerea acestora.