Primăria sectorului 1: Timpul de răspuns la incendiu va fi redus de la cinci la trei minute. Ce măsuri anunţă autorităţile

Timpul de răspuns al autorităţilor la incendiu va fi redus de la cinci la trei minute, promit autorităţile din Sectorul 1 care s-au întrunit marţi  în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Ședința a avut ca scop luarea, în regim de urgență, a tuturor măsurilor în vederea pregătirii Sectorului 1 pentru a face față unei situații de urgență: cutremur major, inundații de amploare și incendii.

27 sept. 2016, 13:32
Primăria sectorului 1: Timpul de răspuns la incendiu va fi redus de la cinci la trei minute. Ce măsuri anunţă autorităţile

Din Comitetul Local pentru Situații de Urgență fac parte Primarul Sectorului 1, în calitate de președinte, alți reprezentanți ai administrației locale, ai departamentelor din subordinea Consiliului Local, precum și reprezentanți ai principalelor instituții și agenți economici din această zonă administrativă cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

Administrația locală a demarat deja achiziția de corturi, paturi, generatoare de curent, saci de dormit pentru a oferi condiții minime la un număr de aproximativ 1000 de sinistrați ce pot fi cazați în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unei situații de urgență. Investițiile în astfel de materiale vor continua și în anul 2017.

Totodată, Primăria Sectorului 1 și-a mai propus acoperirea întregii zone administrative cu sirene de alarmare, inclusiv în cartierele nou construite de la periferie.

În plus, se are în vedere înființarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mică capacitate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunitățile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de răspuns al autorităților în cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile și ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență dotarea și personalul.

Primăria Sectorului 1 va mai încheia, pentru o eficientă intervenție în situații de criză, protocoale cu operatorii economici din această zonă administrativă (hoteluri, restaurante, firme de construcții), pentru a ne sprijini cu materiale logistice în cazul unui cutremur major(asigurarea de locuri de cazare și hrană pentru sinistrați, buldozere, macarale etc.).

Mai mult, administrația locală a Sectorului 1 în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor continua informarea populației în legătură cu modul de comportament corect în caz de producere a unei situații de urgență, prin împărțirea de pliante și prin organizarea de evenimente specifice. O atenție deosebită va fi acordată educării și informării preșcolarilor și elevilor în legătură cu regulile de protecție pe care trebuie să le respecte în astfel de situații.