Primărie sub sechestru şi cu conturile blocate pentru o datorie

Sediul Primăriei Dîrvari (Mehedinţi) a fost pus sub sechestru, iar conturile instituţiei au fost blocate, pentru o datorie de 120.000 de lei către o firmă care a construit garduri la cimitirele satelor arondate, lucrări de care primarul este nemulţumit şi refuză să le plătească.

RomaniaTV.net
31 oct. 2013, 13:03
Primărie sub sechestru şi cu conturile blocate pentru o datorie

Primarul comunei mehedinţene Dîrvari, Vasile Ologu (PDL), a declarat, joi, că în urmă cu o zi la sediul primăriei a mers un executor judecătoresc care l-a informat că a fost pus sechestru pe sediul administraţiei locale, urmând ca după evaluarea imobilului în 15 zile acesta să fie scos la vânzare.

„Miercuri, jandarmii şi executorul au venit să pună sechestru pe Primărie, deşi Legea 213 prevede că nu au voie să pună sechestru pe primărie şi să o vândă. Au zis că în 15 zile o scot la vânzare. O să merg la Bucureşti, la procurorul general şi la Ministerul Justiţiei să vină să facă o anchetă”, a declarat Vasile Ologu, precizând că, în pofida instituirii sechestrului, cei 15 angajaţi ai instituţiei îşi desfăşoară activitatea normal.

Lucrările pentru care Primăria Dîrvari ar urma să fie scoasă la vânzare sunt trei garduri de împrejmuire a cimitirelor din două sate arondate şi un altul din comuna Dărvari, contractate în primăvara anului 2012 de către fostul primar.

Actualul primar, Vasile Ologu, refuză să achite lucrările pe motiv că acestea au fost făcute „de mântuială” şi au fost supraevaluate.

„Pentru o lucrare care s-a făcut cu 200 de milioane (lei vechi -n.r.) să plătesc un miliard două sute de milioane (lei vechi-n.r.)! Aşa ceva nu este posibil! Pentru lucrarea făcută am cerut expertiză de la Severin. Au zis că face 115 milioane”, a mai spus primarul, potrivit Mediafax.

De asemenea, conturile Primăriei Dîrvari sunt blocate din cauza acestei datorii, iar acelaşi executor judecătoresc a pus sub sechestru şi a vândut un autoturism al Primăriei, la începutul anului 2013.

Sediul Primăriei Dărvari a fost reabilitat în urmă cu trei ani, iar valoarea acestuia este de 1.200.000 lei., a mai spus primarul

Executorul judecătoresc Robert Cimpu, care a instituit sechestrul, a refuzat să facă declaraţii, iar reprezentanţii Biroului de Executări Judecătoreşti au susţinut că datele din dosarul de executare silită se comunică doar părţilor implicate.