Primarii sunt nemulţumiţi de lefuri

Publicat: Vineri, 11 Noiembrie 2011 18:31 // Actualizat: Vineri, 11 Noiembrie 2011 18:31 // Sursa: RTV

Primarii sunt nemulţumiţi de lefuri, deşi câştigă dublul salariului mediu net pe economie. În timp ce edilii opoziţiei se revoltă deschis, cei ai puterii strâng din dinţi şi spun că acceptă situaţia pentru că economia ţării nu permite mai mult. Unii dintre ei mărturisesc că-şi completează veniturile din dividendele încasate de la companiile la care sunt acţionari.

Foto: primariacraiova.ro

Primarii aflaţi în opoziţie spun că au salarii între 3000 şi 3800 de lei lunar, sume care nu le ajung pentru a-şi reprezenta onorabil funcţia. În schimb, primarii democrat-liberali spun că, pentru moment, economia românească nu poate oferi mai mult.

Nemulţumiţi de salarii, primarii par să fi găsit totuşi o reţetă de a-şi rotunji veniturile. O demonstrează iPad-urile şi telefoanele de ultimă generaţie etalate de aceştia la întâlnirea de la Ploieşti a edililor din ţară.

Peste aceste probleme se adaugă şi faptul că Executivul intenţionează să reducă din 2012 cota acordată autorităţilor locale din impozitul pe venit şi va sista plăţile către bugetul local din impozitul pe pensii, potrivit unui proiect de ordonanţă. Primarii vor pierde astfel aproape 2 miliarde de lei şi vor depinde mai mult de banii împărţiţi de Guvern.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
primari Primărie salarii salariu mediu pe economie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H