Primarul Cherecheş, anunţ important privind închiderea şcolilor din Baia Mare

Publicat: Luni, 22 Ianuarie 2018 18:26 // Actualizat: Luni, 22 Ianuarie 2018 18:26 // Sursa: romaniatv.net

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nicio clasă din şcolile aflate în subordinea primăriei băimărene nu va fi desfiinţată.

"Vom ataca acest ordin, care încalcă flagrant Legea educaţiei, în Contencios Administrativ şi sunt sigur că exemplul meu va fi urmat şi de alţi primari din ţară. În Baia Mare nu se va desfiinţa nicio clasă, indiferent de riscuri", a subliniat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a precizat că a avut luni mai multe întâlniri cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, dar şi cei din Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş pentru a discuta situaţia generată de Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, emis pe 7 noiembrie 2017, care prevede creşterea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, pentru anul 2018, de la 3.740 lei/an la 4.413 lei/an, fără a fi prevăzută şi o creştere alocată bugetului pe Educaţie.

Totodată, în cursul zilei de luni, primarul Cătălin Cherecheş a avut o întâlnire şi cu toţi directorii de şcoli, pe care i-a asigurat că ordinul Ministerului Educaţiei nu va fi aplicat în şcolile din municipiu. 

Vezi si: Un deputat PNL propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Sunt armate de politruci

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H