Primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, reţinut

Procurorii DNA l-au reținut miercuri pe primarul comunei Șelimbăr, județul Sibiu, Daniel Maricuța, acuzat de fapte de corupție, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 13:23
Primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, reţinut

Procurorii DNA au efectuat în 14 octombrie percheziții la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro.

Primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, și apropiații acestuia, membri ai grupului infracțional constituit de edil, au modificat și falsificat documente de punere în posesie, astfel ca, prin interpuși, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a orașului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la prețuri foarte mari, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Conform surselor citate, membrii grupului ar fi identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafețe mari de teren pe care aceștia, în frunte cu primarul Maricuța, le-au determinat să renunțe la dreptul lor pentru sume derizorii.

Citeşte şi: Fost consilier, despre primarul din Şelimbăr: „A fost Dumnezeul aici. Şi-a îmbogăţit toţi prietenii”

Potrivit unor surse judiciare, pe raza comunei Șelimbăr s-au construit mai multe cartiere de case și blocuri și că niciun dezvoltator nu ar fi putut obține autorizație de construire, avize, decât dacă gruparea infracțională care ar fi condusă de Daniel Maricuța obținea foloase materiale. Pe de altă parte, potrivit surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor acțiuni de reciclare prin transferuri succesive între conturile oamenilor de încredere ai primarului, investite în acțiuni la fonduri de investiții.

De asemenea, sume mari de bani ar fi fost scoase în numerar, parte dintre acestea fiind depuse în conturile lui Maricuța, precum și în cele ale societăților controlate de acesta cu diferite titluri (împrumut, creditare societate, depunere numerar).

Anchetatorii ar fi descoperit, au menționat sursele citate, că extragerile de numerar s-au întins pe parcursul mai multor ani, scopul acestor operațiuni succesive fiind acela de a pierde urma banilor proveniți din infracțiuni pentru ca aceștia să dobândească aparența unei proveniențe licite.