Primarul Dan Tudorache vrea din nou să dea 10 milioane de lei la Catedrala Neamului

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vrea din nou să dea 10 milioane de lei din bugetul local pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, după ce în vară acelaşi proiect a fost respins de Consiliul Local Sector 1. 

26 oct. 2016, 15:32
Primarul Dan Tudorache vrea din nou să dea 10 milioane de lei la Catedrala Neamului

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a iniţiat din nou un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 1 prin care doreşte să finanţeze construcţia Catedralei Mântuirii Neamului cu bani de la bugetul local. În această vară, un acelaşi proiect NU a fost aprobat de consilierii locali din cauza sumei prea mari. 

„Înaintez Consiliului Local al Sectorului 1 prezentul Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Patriarhiei Române în valoare de 10.000.000 lei pentru finanţarea unor lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Naţională), în vederea analizării şi supunerii lui spre adoptare”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul Dan Tudorache.

Primarul Daniel Tudorache vrea să dea din buget 10 milioane lei la Catedrala Neamului. Proiectul, inclus în Programul „România 100”

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vrea să dea 10 milioane de lei din bugetul local pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Proiectul a fost supus dezbaterii publice. Un proiect similar nu a trecut însă de votul Consiliului Local Sector 1, la sfârşitul lunii iulie, după ce mai mulţi consilieri locali ai Uniunii Salvaţi România (fostul USB) au votat împotrivă din cauză că nu a existat o dezbatere publică pe această temă. Detalii, aici. 

Citeşte şi Patriarhul Daniel, în vizită pe şantierul Catedralei Neamului. CUM ARATĂ ACUM cel mai mare lăcaş de cult din România FOTOGALERIE

Patriarhul Daniel a efectuat, în septembrie, o vizită pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, aflat încă în construcţie în Dealul Arsenalului. Şeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a fost însoţit de mai mulţi ierarhi, clerici şi tineri participanţi la Întâlnirea Tinerilor ortodocşi din toată lumea. Atunci, construcţia Catedralei depăşeaînălţimea unui bloc de 12 etaje, pentru continuarea lucrărilor patriarhul solicitând din nou bani de la primării, cea mai mare sumă fiind alocată de Primăria Capitalei, respectiv 15 milioane lei. Detalii, aici.