Primarul din Belciugatele nu plăteşte impozit. Vezi declaraţia şocantă a contabilului-şef VIDEO

N-a plătit niciun leu la bugetul local, deşi deţine de ani buni un complex turistic de lux. Performanţa aparţine familiei primarului PDL din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, iar cel care dezvăluie povestea este chiar contabilul-şef al Primăriei. "Dacă-i fac înştiinţare de plată, mă dă afară a doua zi!". Aşa sună scuza omului responsabil cu cifrele. Reporterii România TV au realizat un material cu camera ascunsa.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 09:20
Primarul din Belciugatele nu plăteşte impozit. Vezi declaraţia şocantă a contabilului-şef VIDEO

Complexul turistic este situat la intrarea în comună şi se întinde de două hectare. Pe fiecare bucată din gardul kilometric este scris numele primarului Dinei şi pentru ca trecătorii să nu-l uite pe edil de la poartă până-n birt, curtea e vegheată tot de Dinei, de această dată sub formă de statuie.

Reporterii România TV au programat o nuntă şi aşa au aflat de la angajata stabilimentului că aici pot petrece simultan peste 200 de persoane.

Contabilul şef al Primăriei Belciugatele spune că nu există nicio aprobare pentru complexul cu pricina. Mai mult, proprietarii, copiii primarului, n-au plătit niciodată vreun leu impozit la bugetul local. „I-am făcut înştiinţare de plată, mi le-a dat înapoi. Nu se face executare silită, te dă afară a doua zi„, a declarat contabilul.

Povestea e confirmată şi de faptul că proprietarii complexului cer abia acum aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Admit, deci, că l-au construit ilegal.

Acum, când domnul prim-ministru Ungureanu cere stoparea evaziunii fiscale, ar fi bine să înceapă cu proprii membri din Partidul Democrat Liberal, şi mă refer aici la primarul din comuna Belciugatele Dinei Petre. Prejudiciul produs de familia lui se ridică la aproape 3 miliarde de lei vechi„, a spus Gabriel Gurlui, viceprimarul comunei Belciugatele.

Primarul Dinei s-a arătat iritat de subiect.

Primarul comunei Belciugatele a devenit cunoscut prin mai multe decizii bizare: şi-a inaugurat propria statuie, s-a proclamat cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce şi a denumit o stradă cu numele unchiului său, adică tot Dinei.