Primarul din Ploieşti, dus la spital după ce a fost REŢINUT

Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, reținut marți seară de procurorii DNA Ploiești, a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din oraș la puțin timp după ce pe numele acestuia a fost emisă ordonanța de reținere.

03 mart. 2015, 18:05
Primarul din Ploieşti, dus la spital după ce a fost REŢINUT

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, Alexandru Băloi, a declarat că primarul Iulian Bădescu se află la Unitatea de Primiri Urgențe pentru evaluarea stării de sănătate, iar în urma investigațiilor se va decide dacă acesta va fi internat, potrivit Agerpres. Primarul Iulian Bădescu era cunoscut dinainte că are unele probleme de sănătate.

Primarul Iulian Bădescu a fost reținut marți de procurorii anticorupție într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu. La ieșirea din DNA Ploiești, el a spus că a fost reținut în urma unui denunț făcut de unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră, care a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală.

Nu înțeleg de ce DNA nu privește lucrurile în ansamblu. Nu este absolut nicio dovadă, numai un denunț al domniei sale corelat cu acuzație de abuz în serviciu. Sper ca instanța de judecată să-și spună cuvântul„, a declarat Iulian Bădescu.

Întrebat dacă este adevărat că a luat mită, Iulian Bădescu a negat. „În luna august a spus că mi-a dat ceva după ce a discutat în ianuarie și februarie cu mine. Lucru total fals„, a afirmat Băsescu.

El a fost audiat la DNA Ploiești timp de aproximativ șapte ore. De asemenea, de la audieri a ieșit și secretara Primăriei Ploiești, Oana Iacob. La sediul DNA a venit și jurista Iulia Alexandru, care, potrivit unor surse din Primăria Ploiești, a semnat hotărârea de consiliu local privind premierea echipei FC Petrolul din bugetul local.