Primarul Londrei îşi îndeamnă cetăţenii să nu voteze pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Noul primar al Londrei, Sadiq Khan, a preferat joi să-și susțină 'viziunea sa pozitivă' privind un vot favorabil menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie decât să prezică infern și damnare în țară în caz de Brexit, informează AFP, citată de Agerpres.

26 mai 2016, 14:04
Primarul Londrei îşi îndeamnă cetăţenii să nu voteze pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

‘Vreau să împărtășesc viziunea mea pozitivă privind menținerea (Marii Britanii) în UE. Am fost întotdeauna o națiune deschisă, îndreptată spre alții’, a declarat primarul laburist al Londrei, vizându-i în special pe cei ‘indeciși’ și lansându-și campania în timpul unei întâlniri cu tineri antreprenori, în estul capitalei britanice.

‘Vreau să le spun că a face parte din UE permite înregistrarea de progrese în ceea ce privește drepturile angajaților, lupta împotriva încălzirii globale și a poluării aerului, că UE ne ajută să ne păstrăm securitatea și îi ajută pe tinerii noștri că aibă schimburi culturale și să studieze în străinătate’, a adăugat Khan, ales primar al Londrei la începutul lunii mai, informează Agerpres.

În acest fel, Khan încearcă să-și facă auzită vocea, într-o campanie concentrată până acum pe atenționări apocaliptice provenind dinspre tabăra ‘leave’ (pro-Brexit) și mai ales dinspre tabăra ‘remain’ (pro-UE).

Citeşte şi Informaţie-bombă: Obama face MARELE ANUNŢ pentru omenire VIDEO

‘Pe de o parte, ni se spune că ieșirea din UE ar însemna sfârșitul lumii așa cum este ea acum. Pe de altă parte, se susține că menținerea (în UE) ar echivala cu sfârșitul acestor vremuri. Sincer, ambele tabere greșesc. Noi vom supraviețui în afara UE, însă vom fi diminuați’, a conchis Khan în timpul discursului său.

Potrivit primarului Londrei, ‘argumentul economic este unul clar’ și el ‘îl împărtășește’. Totodată, el face apel și la ‘argumente diferite’, care țin ‘mai degrabă de inimă, decât de creier’. ‘Alegerea în fața căreia ne aflăm nu este o problemă de bani. Ce fel de țară, ce fel de oameni vrem noi să fim? Valorile noastre, deschiderea noastră spre lume este cea care ne împiedică să facem altfel decât să ne unim cu vecinii noștri europeni’, a insistat el.

Potrivit mediei ultimelor șase sondaje de opinii publicată de site-ul ‘What UK thinks’, tabăra celor care doresc menținerea Marii Britanii în UE se situează la 53%, comparativ cu 47% cât întrunește tabăra pro-Brexit.