Primarul municipiului Târgu-Jiu, liberalul Marcel Romanescu, audiat la DNA

Primarul municipiul Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a fost chemat joi la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DNA. Edilul a declarat că a fost citat pentru a fi audiat într-un dosar privind rezilierea, înainte de expirare, a unui contract de concesiune pentru o parcare din centrul oraşului, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
09 aug. 2018, 09:53
Primarul municipiului Târgu-Jiu, liberalul Marcel Romanescu, audiat la DNA

Marcel Romanescu a precizat că nu i s-a adus la cunoştinţă calitatea în care a fost chemat la audieri, punctând doar că a trebuit să aducă anumite lămuriri în respectivul dosar.

Edilul a adăugat că, alături de el, la audieri au mai fost chemaţi şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu-Jiu şi secretarul instituţiei, Grigore Jianu.

Contractul de concesionare încheiat de Primăria Târfu Jiu cu firma care administrează parcarea din faţa Complexului Rodna de lângă Piaţa Centrală avea termen de finalizare decembrie 2018 şi a fost reziliat în luna iunie printr-o dispoziţie a primarului Marcel Romanescu. Reprezentanţii primăriei spuneau că vor apela la un executor judecătoresc pentru preluarea parcării în administrare, conform presei locale. 

Primăria Târgu Jiu a invocat nerespectarea contractulului încheiat în anul 1998 cu firma Rodna. În contract se menţiona că destinaţia terenului va fi exclusiv pentru parcarea autovehiculelor, dar această prevedere nu a fost respectată, fiind construită o scară rulantă de acces în complexul comercial chiar pe terenul parcării şi pe proprietatea primăriei, o suprafaţă din parcare a fost subînchiriată către o firmă, iar mai multe terase au fost construite tot fără să respecte contractul, spuneau reprezentanţii primăriei.