Primarul orădean Ilie Bolojan spune că Universitatea Central-Europeană s-ar putea muta de la Budapesta la Oradea

Primarul orădean Ilie Bolojan, a declarat joi, pe o pagină de socializare, că ar fi o idee bună ca Universitatea Central-Europeană (CEU) de la Budapesta să funcționeze în viitor la Oradea.

RomaniaTV.net
06 apr. 2017, 15:51
Primarul orădean Ilie Bolojan spune că Universitatea Central-Europeană s-ar putea muta de la Budapesta la Oradea

‘În condițiile în care Ungaria și-a modificat legislația privind funcționarea instituțiilor de învățământ acreditate și în alte țări, ceea ce va face ca Universitatea Central Europeană (CEU) să nu mai poată funcționa la Budapesta, cred că ar fi o idee bună să facem o ofertă acestei universități de prestigiu pentru a funcționa în viitor la Oradea. Am câștiga un centru de excelență cu deschidere internațională pentru orașul nostru și am dovedi încă o dată vocația central-europeană a orașului Oradea’, a postat primarul Bolojan pe pagina sa de facebook.

Universitatea Central Europeană, fondată de americanul George Soros, s-ar putea închide după ce Parlamentul de la Budapesta a votat, marți, modificarea legislației privind funcționarea instituțiilor de învățământ acreditate și în alte țări.

O ofertă similară a celei menționate de Bolojan a fost anunțată, joi, și de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pentru relocarea universității în orașul de pe Mureș.