Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, boicotat din nou de presă. Jurnaliştii au părăsit sala în care edilul susţinea o conferinţă

Aproximativ 30 de jurnalişti din presa locală din Timişoara au continuat protestul faţă de primarul municipiului, Nicolae Robu (PNL), care a spus despre aceştia ca sunt "paraziţi sociali" şi i-a comparat cu "prostituatele", părăsind sala de conferinţe de la Primăria Timişoara, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
06 mart. 2018, 11:24
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, boicotat din nou de presă. Jurnaliştii au părăsit sala în care edilul susţinea o conferinţă

Cei aproximativ 30 de jurnalişti din Timişoara s-au prezentat la conferinţa de presă de marţi, de la Primăria Timişoara, însă, în momentul în care primarul Nicolae Robu a început să vorbească, jurnaliştii au părăsit sala de conferinţe, în semn de protest faţă de declaraţiile edilului din ultima perioadă.

 

„Este un gest fără precedent al presei din Timişoara, ne-am decis toţi să plecăm din conferinţa domnului primar, deoarece nu mai acceptăm limbajul suburban pe care îl foloseşte cu noi, nu mai acceptăm să fim acuzaţi că suntem în slujba vreunui partid fără nominalizări, fără ca domnul primar să vină cu dovezi în acest sens. Nu mai acceptăm bătaia de joc pe care domnul primar o face de câţiva ani încoace”, a declarat Bogdan Marta, redactor – şef Tion.ro, pentru News.ro.

„Acest protest înseamnă un gest de normalitate. Până la urmă jurnaliştii din Timişoara nu pot fi jigniţi la infinit de un personaj care pretinde că este profesor universitar doctor inginer, dar nu are un comportament de minim şapte ani de acasă. Este gestul jurnaliştilor de a încerca să îşi protejeze dreptul de a-şi face meseria aşa cum se cuvine, de a le fi respectat dreptul de adresa întrebări şi a critica persoanele publice, politicieni, reprezentanţi ai autorităţilor locale”, a declarat Dragoş Boţa, editor – şef Pressalert.ro, pentru News.ro.

Jurnaliştii din Timişoara au decis că timp de două săptămâni, numele primarului Nicolae Robu şi fotografii cu acesta nu vor mai apărea în presa locală, în semn de protest.

Cu toate că jurnaliştii au părăsit sala de conferinţe, Nicolae Robu a continuat să susţină conferinţa de presă.

Liderii instituţiilor media locale, editori şi corespondenţi din Timişoara au semnat o scrisoare de protest în cadrul căreia condamnă ferm atitudinea primarului municipiului, Nicolae Robu (PNL), faţă de jurnalişti, despre care a spus că sunt „paraziţi sociali”, „ultrapenibili” sau „indivizi şi individe fără minte şi fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează şi calomniază”.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), le-a transmis jurnaliştilor din presa locală, într-o conferinţă de presă, vineri, în care nu le-a permis să îi adreseze întrebări, că „există mai multe variante de prostituţie, nu numai pe centuri”, după ce în cursul dimineţii, pe Facebook, i-a catalogat pe jurnalişti „paraziţi sociali care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire!”.

Jurnaliştii de la principalele organisme de presă prezenţi la întâlnirea de vineri cu edilul au părăsit sala de conferinţe.

Primarul a avut o astfel de reacţie după ce presa locală a scris că străzile nu au fost curăţate de zăpadă şi că există doar 14 utilaje de deszăpezire pentru tot oraşul, care are aproximativ 1.300 de străzi.

Nicolae Robu a explicat duminică, pe Facebook, motivul pentru care în conferinţa de presă din 2 martie i-a jignit pe jurnaliştii locali. Acesta susţine că a fost întrerupt în timpul declaraţiilor cu o întrebare, iar când a vrut să dea răspunsul, doi jurnalişi vorbeau peste el. El spune că şi-a păstrat calmul, dar s-a enervat când a văzut că jurnaliştii îl tot întrerupeau.

Robu afirmă că „profesia de jurnalist extrem de importantă în societate”, dar „nu oricine care bate o minge pe un maidan poate pretinde că e fotbalist, tot la fel nu oricine scrie / vorbeşte pe te miri unde – şi presa îşi are maidanele ei – este jurnalist”.