Prime pentru toate angajatele CE Oltenia, de 8 martie. Bărbaţii cer şi ei bani de ziua lor

Peste două mii de angajate ale Complexului Energetic Oltenia vor primi de Ziua Internaţională a Femeii prime în valoare de câte 100 de lei. Decizia a fost luată, luni, de conducerea companiei, care a anunţat că banii vor fi viraţi salariatelor până pe data de 8 Martie.

06 mart. 2017, 15:51
Prime pentru toate angajatele CE Oltenia, de 8 martie. Bărbaţii cer şi ei bani de ziua lor

Complexul Energetic Oltenia va respecta prevederile contractului colectiv de muncă şi va acorda salariatelor companiei prima ocazională, de Ziua Internaţională a Femeii, cu toate că a încheiat anul trecut cu pierderi de 126 de milioane de lei.

Banii vor fi oferiţi, până miercuri, celor aproximativ două mii de salariate ale societăţii, din Gorj, Dolj şi Mehedinţi.

Administraţia CE Oltenia acordă fiecărei salariate un adaos financiar în cuantum de 100 lei, cu ocazia zilei de 8 Martie, respectând prevederile Contractului Colectiv de Muncă. Suma va fi virată până la data de 8 martie 2017. Numărul salariatelor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul societăţii reprezinţă 15% din numărul total de angajaţi„, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CE Oltenia, Elena Zamfir.

Luni, Comisia Paritară de Negociere a noului Contract Colectiv de Muncă din compania de stat a discutat, în cadrul unei întâlniri administraţie-sindicate care a avut loc la Sucursala Electrocentrale Rovinari, despre prima de 8 martie. Potrivit liderilor de sindicat, în cadrul întâlnirii s-a vorbit şi despre creşteri de venituri la CEO.

Managerul companiei, Sorin Boza, ne-a propus ca în noul CCM primele ocazionale să crească la 700 de lei. Este vorba despre prima de Paşte, cea de Crăciun, care a fost de 550 de lei, prima de Ziua Minerului şi de Ziua Energeticianului. Din păcate, prima de 8 Martie şi cea de Ziua Copilului vor rămâne la aceeaşi valoare, adică 100 de lei. Tot dânsul ne-a propus ca în noul CCM să fie acordate voucherele de vacanţă de 1000 de lei pentru fiecare angajat, tichetele de masă să crească la 12 lei şi să se schimbe grilele de salarizare. Tot dânsul a propus, din partea administraţiei, să se facă asigurări de viaţă pentru toţi salariaţii„, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Anumiţi angajaţi bărbaţi consideră discriminatorie acordarea primei de 8 martie şi au cerut acordarea acestei sume şi pentru Ziua Bărbatului.

Nu neapărat pentru faptul că beneficiază femeile. Considerăm că, existând şi din punct de vedere legal această zi, normal că ar trebui ca administraţia să acorde un bonus şi pentru salariaţii de sex masculin, pe 9 martie. E o formă de a-ţi arăta respectul pentru salariaţi. Am dori ca şi ei să primească primă de Ziua Bărbatului„, a declarat preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe.

Negocierile vor continua până pe 24 martie.

Citeşte şi Fosta şefă a unui serviciu din Consiliul Judeţean Ilfov, anchetată de DNA pentru că a dat prime şi sporuri ilegale de 300.000 lei