PRIMELE DATE din ANCHETA în cazul avionului prăbuşit la Brăila. DECLARAŢIILE copilotului

Potrivit primelor date din ancheta în cazul accidentului aviatic din judeţul Brăila, o problemă tehnică este cea mai plauzibilă cauză. Pilotul avea 30 de ani de experienţă şi era foarte respectat în branşă. Un avion utilitar s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, într-o orezărie din judeţul Brăila, în apropierea localităţii Stăncuţa. Pilotul avionului utilitar a murit.

02 aug. 2015, 05:19
PRIMELE DATE din ANCHETA în cazul avionului prăbuşit la Brăila. DECLARAŢIILE copilotului

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a deschis o anchetă în urma prăbuşirii avionului utilitar în judeţul Brăila, cercetări în acest caz fiind desfăşurate şi de specialiştii CIAS, dar şi de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Virgil Luparu, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ajuns sâmbătă la locul unde s-a prăbuşit avionul utilitar, a declarat că instituţia a început o anchetă în acest caz.

Avion PRĂBUŞIT la Brăila. PRIMELE REACŢII ale AUTORITĂŢILOR

„În cauză, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi efectuează cercetări pentru a stabili condiţiile în care s-a produs acest eveniment aviatic şi pentru a stabili dacă este vorba de infracţiuni prevăzute în Codul Silvic sau infracţiuni de vătămare corporală din culpă”, a spus Luparu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Camelia Bucur, a declarat că poliţiştii au făcut cercetări la locul accidentului, sub coordonarea procurorului de la Galaţi.

Ea a spus că şi Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile face cercetări în acest caz, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, precizând că, pe lângă ancheta pentru vătămare corporală din culpă, investigaţia s-a extins şi pentru ucidere din culpă, având în vedere că pilotul a murit.

Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este în continuare internat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Am făcut decolarea, a fost vânt, ne-a ajutat la decolare, am decolat imediat. Înălţimea 10-15 metri, după 10-15 metri avionul a intrat într-un viraj necontrolat şi nu am putut să îl mai redresăm. Și ne-am prăbuşit. Eu am rămas între fiare acolo, carlinga a zburat şi am văzut comandantul întins pe iarbă fără să îmi imaginez cum a ajuns acolo„, a mărturisit acesta.