Primele declaraţii ale fiicei lui Costel Comana, milionarul găsit SPÂNZURAT în toaleta unui avion

Adela, fiica milionarului Costel Comana, care s-a sinucis prin spânzurare în toaleta unui avion pe ruta Bogota - San Jose a făcut primele declaraţii după moartea tatălui ei.

28 feb. 2015, 18:02

Tânăra a negat ipoteza potrivit căreia Costel Comana şi-a luat viaţa deoarece ea avea probleme de sănătate.

„Nu am şi nu am avut absolut nicio problemă de sănătate. Vă rog frumos, lăsaţi-mă să-mi trăiesc durerea pierderii tatălui meu”, a declarat Adela,  transmite bzi.ro.

Costel Comana, milionar român şi unul dintre cei mai importanţi oamenii de afaceri din lumea transportului feroviar, a fost găsit mort în toaleta unui avion, în Costa Rica. Costel Comana, unul dintre asociaţii companiei Regiotrans, era acuzat de DNA pentru fapte de corupţie, între care dare de mită şi subvenţii pentru compania pe care o controla.

Costel Comana era în America de Sud de luni bune. Afaceristul era vizat de o anchetă de amploare în ţară după ce a fost acuzat de corupţie în dosarul CFR. Milionarul era împreună cu o femeie de 35 de ani, tot româncă, în avionul de pe ruta Bogota – San Jose. Cei doi nu aveau bilete de întoarcere. Zborul comercial a decolat de la Bogota la ora locală 8.01 (16.31, ora României) şi a ajuns la San Jose la ora locală 9.05 (18.05, ora României).

Femeia care îl însoţea pe Costel Comana le-a spus forţelor de ordine că bărbatul a fost vizibil nervos pe tot parcursul zborului şi că s-a dus de mai multe ori la baie. La un moment dat, femeia a adormit, iar când s-a trezit, cu 5 minute înainte de aterizare, a remarcat că omul de afaceri nu era pe scaun. S-a dus să îl caute la baie şi când a văzut că nu îi răspunde, a cerut ajutorul însoţitoarelor de bord. Acestea au descuiat uşa şi au găsit trupul neînsufleţit al românului. Poliţia din Costa Rica a demarat o anchetă.

Potrivit autorităţilor străine, milionarul Costel Comana s-a spânzurat cu şireturile de la pantofi. În presa internaşională au apărut informaţii potrivit cărora în stomacul bărbatului au fost găsite droguri.

Poliţia din Costa Rica face acum o anchetă ca să afle ce s-a întâmplat de fapt. Femeia care era cu milionarul român avea asupra ei 11.000 de euro, bani care au fost confiscaţi până se va stabili provenienţa lor.

Costel Comana avea 53 de ani şi era unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 30 – 32 de milioane de euro. El a fugit din România în Brazilia înainte ca mascaţii să îl salte pe partenerul său de afaceri.

Costel Comana şi partenerul său de la compania Regiotrans dădeau şpagă mai multor oameni din CFR şi ministerul Transporturilor ca să obţină trasee. Pentru aceste rute, firma privată încasa subvenţii uriaşe de la stat, care acopereau peste 80% din venituri. Procurorii au descoperit că patronii firmei au luat subvenţii ilegale de 5 milioane de euro.