Primele declaraţii ale părinţilor elevei moarte în tabăra din Buşteni

Părinţii Dianei Rotaru au rupt tăcerea şi au descris modul în care fata lor, olimpică, îşi trăia viaţa.

11 ian. 2013, 07:11
Primele declaraţii ale părinţilor elevei moarte în tabăra din Buşteni

„Viaţa e frumoasă, iubesc viaţa!”. Acesta era motto-ul după care Diana Rotaru, olimpica moartă într-o tabără din Buşteni îşi trăia viaţa. Mesajul a fost făcut public chiar de părinţii elevei:

În aceste momente cumplite pentru noi, prilejuite de dispariţia singurului nostru copil, am dori doar să răzbată către dumneavoastră motto-ul Dianei: «Viaţa e frumoasă! Iubesc viaţa!„.

Prietenii Dianei îi aduc numai cuvinte de laudă, spunând despre ea că era o fire perfecţionistă şi prietenoasă. De asemenea,amicii ei spun că avea o pasiune pentru matematică.

Dăruirea arătată faţă de matimatică este confirmată şi de profesorii tinerei. Diriginta Dianei spune că această era o fire sclipitoare.

„Aş putea spune despre Diana că avea două mari pasiuni, matematica şi lectura. Citea cărţi în română şi engleză, romane în original. Îi plăcea să scrie poezii şi povestiri în limba engleză. A participat la mai multe concursuri, iar în clasa a V-a chiar a mers într-o tabără de limba engleză în Croaţia, pe care a câştigat-o ca premiu la etapa naţională a concursului Cangurul.”, a declarat profesoara fetei.

Diana Rotaru, olimpică la matematica, a murit la Spitalul din Sinaia, după ce a căzut de la etajul clădirii în care se afla în tabără. Medicii spun că fata avea politraumatisme cauzate de căderea de la înălţime. La necropsie s-a descoperit că fata consumase alcool înaintea incidentului.