ANDREI POSTELNICU, dispărut în Atlantic. Vezi declaraţiile DISPERATE ale părinţilor jurnalistului VIDEO

Andrei Postelnicu, un cunoscut jurnalist român, a fost dat dispărut în Florida, SUA, după ce s-a prăbuşit cu avionul, pe care el însuşi îl pilota, în apele Oceanului Atlantic. Părinţii săi sunt disperaţi, întrucât nu au nicio veste despre el, iar autorităţile americane nu vor să le dea nicio informaţie până la finalizarea anchetei. Mama jurnalistului simte că fiul său trăieşte.

11 feb. 2014, 11:03
ANDREI POSTELNICU, dispărut în Atlantic. Vezi declaraţiile DISPERATE ale părinţilor jurnalistului VIDEO

Andrei Postelnicu este dat dispărut în SUA. Mama ziaristului este încrezătoare că fiul său trăieşte şi aşteaptă cu nerăbdare orice veste de la autorităţile americane.

Un cunoscut JURNALIST român e dat dispărut în SUA, după ce a căzut cu avionul în Ocean VIDEO

„Am primit un telefon de la prietena lui că a plecat vineri seară şi că nu s-au întâlnit pe skype ca de obicei. Apoi am citit ştirea cu declaraţia şerifului că o să-l caute pe costă, că l-au legitimat şi că i-au găsit rucsacul. Un alt prieten a dat telefon şi a vorbit cu şeriful însă până nu se termină ancheta nu pot spune nimic. Eu simt că trăieşte şi nu-mi pierd speranţa. Este singurul copil, un băiat excepţional, tot ce-am avut noi am investit în el. Este un copil curajos. El şi-a făcut un cadou, aceste ore de zbor pentru că visul lui era să se facă pilot. Pentru el a fost o provocare a vieţii că a luat brevetul de zbor”, a spus mama jurnalistului, printre lacrimi.

Iubita lui Andrei a plecat spre Statele Unite în încercarea de a afla ce s-a întâmplat cu el.

Era cu un avion mic, cu un singur motor, în zona plajei din Miami. Avea licenţă de zbor. Se pare că a cedat motorul. Atât ştim de la autorităţile americane. Nu ne-au contactat, dar un prieten a încercat să vorbească cu ei. Până nu se finalizează ancheta nu vor să declare nimic. Ei caută în zona în care a căzut avionul, pe uscat. La ora actuală nu ştim nimic despre el. Ne rugăm la Dumnezeu să trăiască. Ultima oară am vorbit cu el acum două săptămâni. El era în vacanţă. Prietena lui s-a dus în State la faţa locului şi ea o să ne ţină la curent„, a declarat tatăl jurnalistului Andrei Postelnicu.

 

Andrei Postelnicu este originar din Campulung Moldovenesc, dar a obţinut cetăţenie britanică. El pilota un avion ce a dispărut în Martin County încă de vineri. Autorităţile nu au reuşit încă să stabilească în ce condiţii s-a produs accidentul aviatic şi nici să găsească epava avionului.

Cum până luni dimineaţă nu a mai apărut niciun indiciu despre Postelnicu, Patrula Aeriană Civilă va pleca în căutarea lui cu un sonar.

Andrei Postelnicu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti contemporani, specializat în economie. El a scris pentru publicatii importante. A lucrat pentru Financial Times intre 2000 si 2006 si pentru Bloomberg intre 2006 si 2007. A fost editorialist la Evenimentul zilei si la Capital, corespondent in SUA pentru Realitatea TV si consilier al lui Mircea Geoană în perioada în care acesta a fost preşedinte al Senatului.