Peste 1000 de turişti, ŢEPUIŢI cu aproape jumătate de MILION de euro. Ce explicaţii dă patronul agenţiei de turism

Marius Usturoiu, proprietarul Mareea Comtur, a declarat că sunt câteva sute de turişti care urmau să-şi consume vacanţele, şi că în acest moment se ocupă de rerutarea lor. Declaraţiile acestuia vin în contradictoriu cu datele Autorităţii Naţionale de Turism, potrivit căreia agenţia de turism Mareea a păgubit peste 1000 de turişti.

04 sept. 2016, 08:09
Peste 1000 de turişti, ŢEPUIŢI cu aproape jumătate de MILION de euro. Ce explicaţii dă patronul agenţiei de turism

La acest moment mai sunt câteva sute de turişti care urmează să îşi consume vacanţele. Împreună cu colegi touroperatori şi cu sprijinul hotelierilor ne ocupăm de rerutarea turiştilor, acolo unde se impune, astfel încât să onorăm toate rezervările existente„, a fost răspunsul lui Marius Usturoiu, proprietarul agenţiei de turism Mareea, la solicitarea trimisă de zf.ro. 

Agenţia de turism Mareea Comtur, controlată de Marius Usturoiu, a păgubit 1.100 de turişti, suma tuturor contractelor ridicându-se la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante către furnizori se ridică la 285.000 euro, potrivit Direcţiei Generale de Control şi Autorizare Turism din cadrul Autorităţii Naţionale de Turism.

Mareea Comtur a anunţat ieri pe propriul site că nu va mai onora vacanţele turiştilor şi că va intra în insolvenţă. Aceasta este a doua agenţie de turism, după Genius Travel, care îşi lasă turiştii fără vacanţe.

O parte dintre turiştii Mareea vor fi rerutaţi către Complexul Mercur-Minerva, deţinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunării. În acelaşi timp, în unele cazuri, vacanţele cumpărate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar în destinaţiile respective, tot datorită sprijinului oferit de colegii de breaslă, potrivit ANT.

”În ultimele două-trei săptămâni, mai mult de 200 de turişti şi-au putut efectua vacanţele datorită sprijinului acordat de turoperatori membri ANAT pentru ca agenţia Mareea să depăşească situaţia critică din punct de vedere financiar şi pentru a evita perturbări în piaţa de turism. Preluăm turişti şi în aceste zile. ANAT se bucură şi de sprijinul hotelierilor de pe litoral, parteneri ai agenţiei Mareea, cărora le mulţumim că s-au oferit să preia turişti”, declară Alin Burcea, preşedintele ANAT.

CITEŞTE ŞI Încă o agenţie de turism intră în insolvenţă în plin sezon turistic. Proprietarul „nu mai e de găsit”