Primele explicaţii ale asistatului social din Vaslui care a sunat la 112 pentru a fi deszăpezit

O solicitare mai puţin obişnuită a fost făcută la 112 în Vaslui, după ninsoarea abundentă de săptămâna trecută.

17 ian. 2019, 08:32
Primele explicaţii ale asistatului social din Vaslui care a sunat la 112 pentru a fi deszăpezit

Un bărbat de 46 de ani, asistat social a cerut ajutor pentru deszăpezire, scrie virale.ro. Omul i-ar fi spus dispecerului că pe o porţiune de două sute de metri de drum din faţa curţii sale este prea multă zăpadă. Dar a fost invitat de dispecer să pună mâna pe lopată şi să cureţe singur zăpadă.

Citeşte şi Un tânăr din Vaslui şi-a ucis verişorul după ce s-a întors din Germania. Crima, comisă la petrecerea de întoarcere acasă

Bărbatul, beneficiar de venit minim garantat şi tata a 4 copii, a vrut să scape de troienele din faţa curţii cu un apel la 112. Asta după ce a încercat fără succes să oprească şi un utilaj pe care l-a văzut pe drumul principal.

Viorel Bogdan, asistat social: „Eu am sunat la 112 şi mi-a făcut legătura cu poliţia. Mi-a spus ce problemă am. Spus domnule asta e problema, că nu avem cum să circulăm, cum să ieşim din curte. Am dat adresa, am dat numele. Ei spun că tu trebuie să faci, că sunt la ajutor social şi eu ar trebui să fac. Dar eu singur, uitaţi-vă şi dvs cum să fac atâta? Dacă ei nu trimit o lamă, cum să deszăpezesc singur?”

Omul s-a gândit că va primi o soluţie rapidă dacă sună la numărul de urgenţă şi va ajunge la magazin pe un drum curăţat de nămeţi. Fără prea mult succes, însă. Pentru că nu era o urgenţă, dispecerul l-a invitat să pună mâna pe lopată.

Şi localnicii au rămas uimiţi de solicitarea la 112, făcută de vecinul lor.

Până la urmă, porţiunea de stradă dintre casele de la marginea oraşului a fost curăţată de utilaje.