Primele imagini cu atacatorul din New York VIDEO

Au apărut primele imagini cu atacatorul din New York, la câteva momente după carnagiul comis pe străzile Manhattan-ului. Un atac terorist a avut loc la New York, unde un cetăţean uzbek de 29 de ani a intrat cu camioneta pe o pistă de biciclişti,omorând opt oameni şi rănind alţi 11 răniţi.

01 nov. 2017, 11:46
Primele imagini cu atacatorul din New York VIDEO

Imaginile sunt surprinse din spatele unui geam, la etajul unei clădiri din Manhattan. Autorul imaginilor l-a surprins pe Sayfullo Habibullaevic Saipov la câteva secunde după atac, coborât din maşină şi învârtindu-se puţin dezorientat în mijlocul străzii. El avea asupra două arme-replica. Câteva cadre mai târziu, atacatorul apare întins pe asfalt, după ce a fost împuşcat în stomac de ofiţerul de poliţie Ryan Nash.

 

Opt persoane au murit şi alte 11 au fost rănite după ce un individ a intrat pe contrasens cu o camionetă închiriată într-o pista de biciclişti, lovind şi trecători. După ce a lovit un autobuz de şcoală, şoferul camionetei a coborât şi a deschis focul la întâmplare. Poliţiştii confirmă că este un act premeditat, posibil terorist. 

În maşina atacatorului de la New York a fost găsit un bilet în care afirma că a acţionat în numele ISIS. Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză. 

Atacatorul se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010.