Primele imagini cu epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în Mali VIDEO

Primele imagini cu epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit joi în nordul Mali, au apărut pe internet. Zona unde se află resturile avionului a fost reperată datorită unei drone de observaţie Reaper a armatei franceze, cu baza la Niamey, a precizat vineri Ministerul Apărării. Avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 11:24
Primele imagini cu epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în Mali VIDEO

France TVInfo a publicat primele imagini cu epava avionului Air Algerie, prăbuşit joi în Mali.

Prăbuşirea avionului Air Algerie cu 116 persoane la bord din cauza condiţiilor meteo reprezintă ‘cea mai probabilă ipoteză’, a declarat vineri ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Credem că acest avion s-a prăbuşit din motive legate de condiţiile meteo, a declarat ministrul pentru postul de radio RTL, precizând totuşi că ‘nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu a fost finalizată’. ‘Însă cea mai probabilă ipoteză este aceasta’, a spus el.

‘Distrugerea avionului s-a produs în momentul prăbuşirii’, a spus el, adăugând că posibila distrugere a aeronavei în zbor ‘nu este cea mai probabilă ipoteză’.

Şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, anunţase joi seară că nicio ipoteză nu este exclusă pentru a explica dispariţia avionului Air Algerie, plecat de la Ouagadougou spre Alger în noaptea de miercuri spre joi. ‘Singurul lucru pe care îl ştim cu certitudine este avertizarea meteo’, a spus ministrul de externe.

Zona unde se află resturile avionului a fost reperată datorită unei drone de observaţie Reaper a armatei franceze, cu baza la Niamey, a precizat vineri Ministerul Apărării.

Palatul Elysee anunţase anterior că resturile avionului au fost localizate în timpul nopţii în regiunea Gossi, în Mali, ‘în apropierea frontierei cu Burkina Faso‘. Gossi se află la circa 100 km sud-vest de Gao, cel mai mare oraş din nordul Mali.

Pe de altă parte, secretarul de stat pentru transporturi, Frederic Cuvillier, a declarat vineri la postul de televiziune France 2 că este ‘extrem de puţin probabil sau chiar exclus să existe supravieţuitori’ în urma prăbuşirii avionului Air Algerie.

‘Ţinând cont de starea avionului, este extrem de puţin probabil sau chiar exclus să existe supravieţuitori’, a spus Cuvillier, precizând că militari francezi s-au deplasat la faţa locului şi ‘vor securiza imediat zona’.

El a declarat totodată că Parisul ‘exclude din start posibilitatea unui tir de la sol, extrem de puţin probabil sau chiar imposibil’.

Potrivit Air Algerie, avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare.

La bordul avionului se aflau 50 de francezi, 24 de cetăţeni din Burkina Faso, opt libanezi, şase algerieni, şase spanioli (membrii echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiaşi familii), patru germani, doi luxemburghezi şi câte un belgian, camerunez, egiptean, malian, nigerian, român, elveţian, ucrainean, plus alte trei persoane ale căror naţionalităţi sunt în curs de identificare.