Primele imagini cu părintele Arsenie Boca în sicriu. Înmormântarea, aspru supravegheată de către Securitate

S-au împlinit 27 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Arsenie Boca. România TV vă prezintă în premieră singurele fotografii de la înmormântarea Sfântului Ardealului.

RomaniaTV.net
27 nov. 2016, 12:50

Părintele Arsenie Boca a fost înmormântat pe 4 decembrie 1989 acolo unde şi-a dorit, la mănăstirea Prislop.

Evenimentul a fost aspru supravegheat de către Securitate astfel că singurele fotografii document rămase au fost făcute pe ascuns. După 27 de ani, aceste sacre imagini au ajuns la opinia publică laolaltă cu amintiri despre miraculoasele întâmplări care au însoţit întreaga procesiune a înmormântării părintelui Arsenie.

Sute de oameni au mers în acest weekend la mănăstirea Prislop şi deşi sunt nevoiţi să stea la cozi uriaşe, oamenii aşteaptă şi merg în rugăciune spre mormântul părintelui care este considerat făcător de minuni.

„E o zi minunată, s-a mai întâmplat şi altădată că am venit aici şi părintele a avut grijă să fie vreme bună, ca să putem sta în linişte la mormânt. Am venit de mai multe ori, şi singură şi cu grupuri mai mari şi mai mici. Astăzi, când am ajuns la crucea spre chilia Sf. Ioan, am simţit că mă trece un fior”, spune o credincioasa.

Vezi si: Momente pline de emoţie la Mânăstirea Prislop, 27 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca VIDEO

Citeşte şi> Vrei să ai noroc în dragoste? Spune această RUGĂCIUNE a lui Arsenie Boca şi lucrurile se VOR SCHIMBA