Primele imagini difuzate de camerele de supraveghere în timpul masacrului de la Kerci VIDEO

Primele imagini video surprinse de camerele de supraveghere în timpul masacrului din Kerci au fost publicate de jurnaliştii ruşi. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

23 oct. 2018, 13:38

Au apărut primele imagini video surprinse de camerele de supraveghere în timpul masacruluzi din Kerci, unde 21 de persoane, majoritatea elevi, au murit.

În imagini „vedem cum băiatul intră pe o uşă care nu este păzită. La uşa din spate nu sunt detectoare de metale. Acum intră şi trece pe lângă elevi, el poartă un tricou pe care este scris cuvântul „ură”. Vedem că se salută cu cineva, dar nu ştim, deocamdată, dacă s-au întâlnit întâmplător sau dacă băiatul este complice.

Vladislav Rosleakov trece prin holul colegiului pe lângă turnichet. Acum se ridică, se uită la telefon, posibil pentru a vedea cât e ora. Totul se întâmplă înainte de pauza mare. Iată, Rosleakov iese din cantină fără rucsac. El urcă la al doilea etaj şi în acest moment se produce explozia. Vedem cum copii aleargă.

Citeşte şi Vladimir Putin dă vina pe globalizare pentru masacrul de la Kerci. Noi detalii despre autorul măcelului

Explozia distruge holul colegiului, iar cioburile de sticlă sunt aruncate în aer la mare distanţă. Uşa este distrusă, de parcă ar fi din hârtie. Copiii ies afară, târându-se pe jos, câţiva dintre ei sunt răniţi. Este greu de privit. Rosleakov se îndreaptă spre o profesoară, iar în următorul cadru vedem că femeia zace pe podea. Apoi, în faţa lui apare un elev care nu ştie ce se întâmplă. E imposibil de comentat ce se întâmplă mai departe. Împuşcă în calculatoare, fără sens şi ţel. Este foarte sigur pe sine şi liniştit, iar asta este şocant. În mână are o puşcă.”

Anchetatori au stabilit că Vladislav Rosleakov a furat bani de la bunica sa pentru a cumpăra arma şi gloanţele. Femeia le-a spus poliţiştilor că după ultima vizită a nepotului ei i-au dispărut 20 de mii de ruble, echivalentul a puţin peste 300 de dolari.

Băiatul, de doar 18 ani, a ucis cu sânge rece 21 de oameni şi i-a rănit pe alţi 21. Ulterior, s-a sinucis.