ANCHETĂ la locul TRAGEDIEI din Apuseni. Vezi primele ipoteze ale specialiştilor

O echipă de la aviaţia civilă a ajuns în cursul zilei de miercuri lângă epavă, încercând să determine modul în care s-a produs accidentul. În prezent, anchetatorii au mai multe ipoteze.

22 ian. 2014, 10:29
ANCHETĂ la locul TRAGEDIEI din Apuseni. Vezi primele ipoteze ale specialiştilor

O echipă formată din cinci persoane s-a deplasat, miercuri, la locul unde a fost găsită epava avionului BN 2 care a aterizat forţat, luni, în apropiere de comuna Horea, din judeţul Alba. Anchetatorii speră să afle cât mai multe detalii despre cum s-a întâmplat tragedia, potrivit România TV.

Citeşte şi ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

Una dintre ipoteze ar fi că pilotul Adrian Iovan a încercat să scape de gheaţa care acoperise aripile avionului şi a decis să coboare aparatul de zbor la o altitudine periculos de mică.

Citeşte şi Fratele tinerei decedate în tragedia din Apuseni: Am aflat de pe internet de accident. Sora mea era o EROINĂ

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitori, a declarat că un motor al aeronavei nu mai fucnţiona, în plus, pierdeau combustibil.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citeşte şi Procuror: Avionul prăbuşit în Apuseni nu avea CUTIE NEAGRĂ

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.