Primele reacţii după dezvăluirile lui Vanghelie. Vasilescu: Mi-a spus că am intrat pe o listă şi că o să se înceapă să mi se facă dosar

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că nimeni nu poate avea un etalon ori o măsură a adevărului celor spuse de Marian Vanghelie, fiind de părere că afirmaţiile acestuia trebuie verificate, dată fiind gravitatea lor.

RomaniaTV.net
15 mart. 2018, 09:50
Primele reacţii după dezvăluirile lui Vanghelie. Vasilescu: Mi-a spus că am intrat pe o listă şi că o să se înceapă să mi se facă dosar

Dumitru Buzatu a spus că aceste dezvăluiri ar fi trebuit făcute publice în momentul în care s-au întâmplat faptele.

„Eu am o singură nedumerire în momentul de faţă legată de astfel de declaraţii şi anume faptul că, dacă oamenii aceştia au ştiut lucrurile respective, aveau relevanţă publică şi atunci. Mă întreb de ce nu au făcut acest lucru atunci, pentru că dacă spusele lor sunt adevărate, sau parţial adevărate, poate multe aspecte ar fi putut fi evitate. Nu există un criteriu de selecţie şi, în momentul de faţă, la mulţimea de informaţii care au invadat spaţiul public, cred că nimeni nu poate avea un etalon, o măsură a adevărului celor spuse. Dată fiind gravitatea unor afirmaţii, ele trebuie verificate”, a spus Buzatu.

Lia Olguţa Vasilescu: Vanghelie mi-a spus că am intrat pe o listă şi că o să se înceapă să mi se facă dosar

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că fostul social-democrat Marian Vanghelie a avertizat-o în 2014 că este pe o listă a unor politicieni care vor avea dosar, ministrul Muncii precizând că la scurt timp au început cercetările în dosarul în care este acuzată de corupţie.

Citeşte şi: Atac dur la adresa lui Ponta de la liderii social democraţi din ţară: A fost în PSD un cal troian manevrat de Băsescu şi Udrea

„Pot să confirm că Marian Vanghelie m-a sunat în 2014, după ce eu făcusem o declaraţie în spaţiul public şi luasem apărarea unei persoane condamnate pe nedrept. Mi-a spus că de ce nu-ţi vezi tu de treaba ta, la Craiova, pentru că, uite, ai intrat pe o listă şi o să înceapă să-ţi fabrice un dosar. Acum, dacă dau timpul înapoi, constat că într-adevăr atunci a început dosarul meu pe care îl ştie toată lumea. La nici o lună a început deja să fabrice acest dosar. Nu l-am întrebat atunci de unde are informaţia, dar s-a dovedit a fi foarte real”, a declarat, la Antena 3, ministrul Muncii.

„A fost o discuţie, la un moment dat, în partid, că Victor Ponta se pregăteşte să devină preşedinte, Maior premier iar Oprea să ajungă la SRI, mi s-a părut hilar la momentul respectiv, am spus că nu va accepta niciodată PSD să vină Maior în fruntea guvernului, dar această informaţie a circulat foarte mult. Cred că mulţi dintre liderii partidului nu au mai tras cu toată forţa să ajungă Ponta preşedinte”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Precizările vin în contextul în care Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau „incomode”, atât pentru Ponta, cât pentru sistem.