Primele simptome de sarcină. Tu cunoşti aceste semne de sarcină?

Exista semne timpurii ale unei posibile sarcini? Da, exista unele simptome care indica foarte timpuriu faptul ca sunteti gravida. Unele femei pot avea doar cateva din aceste semne, in timp ce altele pot avea mai multe semne ale unei sarcini.

RomaniaTV.net
06 dec. 2018, 21:31
Primele simptome de sarcină. Tu cunoşti aceste semne de sarcină?

Imediat dupa concepere, dureaza aproximativ o saptamana pana ce ovulul fertilizat se instaleaza in uter. Din acest moment e posibil sa intalniti diverse simptome ale unei posibile sarcini. In aceasta perioada, nivelul hormonilor incepe sa se schimbe, iar organismul reactioneaza la aceste schimbari.

In continuare va prezentam primele simptome de sarcina:

1. Cresterea frecventei urinarii

Urinatul mai des decat de obicei este unul din simptomele sarcinii. Schimbari ale nivelului de hormoni produs de implantarea ovulului in uter, in special hormonul HCG („gonadotropina corionica umana”) determina urinari mai frecvente. HCG mai este denumit si „hormonul sarcinii” si poate fi prezent in serul matern inca de la implantarea ovulului. 

2. Valori crescute ale temperaturii corpului

In timpul ovulatiei, este normal sa aiba loc o crestere a temperaturii corpului. Temperatura generala a corpului ramane mai ridicata si dupa terminarea perioadei de ovulatie. 

3. Lipsa unui ciclu menstrual

Conform specialistilor de la ro-mamma.com, acesta poate fi unul din cele mai evidente semne ale unei posibile sarcini. Cu toate acestea, intarzierea sau lipsa unui ciclu menstrual poate fi determinat si de alte lucruri, cum ar fi: stresul, un dezechilibru hormonal, diverse reactii adverse la unele alimente sau medicamente. In cazul cand aveti un ciclu menstrual foarte regulat, intarzierea pe o perioada lunga sau lipsa acestui ciclu e un semn al unei posibile sarcini. 

4. Sangerarile

Unele femei pot avea sangerari sau scurgeri de culoare rosiatica, dupa aproximativ 5-6 zile de la contactul sexual, deoarece ovulul fertilizat incearca sa intre in uter. De asemenea, cervixul sufera anumite modificari fiziologice pentru a secreta substante ce protejeaza fatul. Scurgerile vaginale nu inseamna neaparat prezenta unei sarcini, alte cauze ale scurgerilor vaginale pot fi datorate unei menstruatii neregulate, anumite infectii vaginale sau reactii adverse la pastile contraceptive.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.