Primii demnitari anchetaţi în Dosarul Nana. Doi apropiaţi ai preşedintelui, chemaţi la Parchet

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, şi Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, ambii apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu, sunt chemaţi la Parchet să dea explicaţii în Dosarul Nana.

13 apr. 2014, 09:55
Primii demnitari anchetaţi în Dosarul Nana. Doi apropiaţi ai preşedintelui, chemaţi la Parchet

Primii politicieni care vor fi audiaţi în Dosarul Nana, care vizează modul în care preşedintele Traian Băsescu şi familia sa au achiziţionat terenul agricol din comuna Nana sunt Stelian Fuia, fostul director al institutului de la Fundulea şi Adrian Rădulescu, fostul consilier prezidenţial.

Potrivit România TV, audierile vor avea loc ca urmare a raportului pe care Corpul de Control al primului-ministru l-a trimis către procurori, după toate verificările care au fost făcute în privinţa acestei achiziţii.

Citeşte şi Ponta: Aproape 80% din terenurile de la Nana sunt retrocedate ilegal. Beneficiarul final e Traian Băsescu

Concluziile desprinse în urma controlului sunt de natură să arate că au existat elemente ilegale în privinţa retrocedărilor terenurilor. Reprezentanţii Corpului de Control au constatat că s-au făcut retrocedări ilegale în comuna Nana, iar în acest context ar fi audiat Stelian Fuia, care a fost directorul Institutului de la Fundulea. Asta pentru că unor oameni din comuna Nana li s-a retrocedat pământ în zona Fundulea.

Tot în legătură cu aceste terenuri, retrocedate ilegale, va fi audiat şi Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţual, care s-a ocupat de inspectarea acestor terenuri.

Cei doi politicieni au fost chemaţi la audieri şi la Comisia Parlamentară de Anchetă Nana. Stelian Fuia s-a prezentat şi a explicat că la vremea când s-au făcut retrocedările nu mai era director al Institutului de la Fundulea, însă Adrian Rădulescu a refuzat să se prezinte la comisie. Ambii vor fi audiaţii acum la Parchet.

Citeşte şi Adrian Rădulescu: Documentul de proprietate pe care îl are Ioana Băsescu la Nana nu poate fi anulat