Primul ajutor pentru atacul de astm

Fiecare părinte doreşte ca puiul său să fie sănătos şi voios, însă, din păcate, uneori, copiii suferă de anumite afecţiuni pe care nu le putem trăta complet. O astfel de situaţie neplăcută îl reprezintă şi astmul care se poate declanşa încă din primii ani de viaţa.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 20:00
Primul ajutor pentru atacul de astm

In cazul in care copilasul tau sufera de aceasta afectiune respiratorie, este posibil ca acum, cand primavara a sosit, acesta sa nu isi mai doreasca sa fie plimbat in carucior, ci sa zburde prin parc si sa alerge alaturi de alti copilasi. Totusi, un efort fizic exagerat poate sa determine un atac de astm asupra caruia tu va trebui sa actionezi. Astfel, pentru a-l putea ajuta pe copilasul tau, este important sa cunosti si sa respecti pasii primului ajutor in cazul unui atac de astm.

Ce este un atac de astm?

In primul rand, trebuie sa stii ca astmul este o boala inflamatorie respiratorie, care blocheaza caile respiratorii, determinand senzatia de sufocare. In timpul unui atac de astm, muschii care captusesc caile respiratorii ale micutului tau se vor contracta, micsorand in acest mod spatiile prin care aerul poate patrunde in organism.

Simptomele atacului de astm la copii:

senzatie de sufocareinrosirea feteisenzatie de lesintuse si respiratie insotita de suieratnivel scazut de atentieincapacitatea de a vorbi

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.