Primul camion fără şofer pe străzile din SUA. A livrat bere pe o distanţă de 200 km, în Colorado

Publicat: Marţi, 25 Octombrie 2016 18:26 // Actualizat: Marţi, 25 Octombrie 2016 18:26 // Sursa: romaniatv.net

Otto, companie deținută de Uber, a livrat aproximativ 45.000 de cutii de bere Budweiser cu ajutorul unui camion fără șofer, primul transport comercial realizat cu un autovehicul autonom.

Berea a fost livrată într-o localitate din statul american Colorado, de la o distanță de aproape 200 kilometri. Camionul s-a deplasat fără intervenție umană pe o distanță de circa 160 kilometri, cursa fiind supravegheată permanent de un șofer aflat în interiorul vehicului, dar și de un echipaj din partea statului Colorado. Viteza medie a camionului pe parcursul traseului a fost de 89 de kilometri pe oră.

"Există oameni în Colorado Springs care au băut, weekendul acesta, bere livrată de un camion autonom", a afirmat James Sembrot, director de logistică la Anheuser-Busch, divizie a producătorului de bere Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care deține în portofoliu și Budweiser.

Otto, specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru mașini fără șofer, care testează camioane autonome pe austrăzile din San Francisco, a fost achiziționată de Uber în luna august pentru 680 de milioane de dolari.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H