Primul DOCUMENT OFICIAL legat de egalitatea de GEN din România. „Părinte 1” şi „Părinte 2” înlocuiesc MAMA şi TATA

Un document care poate fi descărcat de pe site-ul Palatului Copiilor din Iași a provocat controverse aprinse pe rețelele de socializare. Este vorba de un formular prin care li se cere părinților copiilor înscriși la diverse activități consimțământul pentru folosirea datelor personale, așa cum presupun noile reglementări europene.

15 oct. 2018, 14:18
Primul DOCUMENT OFICIAL legat de egalitatea de GEN din România. „Părinte 1” şi „Părinte 2” înlocuiesc MAMA şi TATA

Conform documentului, mama și tatăl care trebuie să-și dea acordul sunt înlocuiți cu „părinte 1” și „părinte 2”. Documentul poate fi găsit pe site, la secțiunea dedicată înscrierilor la activitățile organizate de Palatul Copiilor. Pe lângă cererea de înscriere, părinții trebuie să semneze și o „Declarație de consimțământ”.

REZULTATE FINALE REFERENDUM. S-au centralizat toate datele. Cum au votat românii

Rubricile „mama” și „tata” dispar și în locul lor apar „părinte 1” și „părinte 2”, probabil urmând ca fiecare cuplu care dorește să-și înscrie copilul să decidă care e numărul 1 și care e numărul 2.

Se pare că la Iaşi este vorba despre o traducere în grabă a unor formulare occidentale pentru ca oficialii din administeraţie să fie acoperiți în cazul folosirii și stocării unor informații despre copii sau a publicării imaginilor de la cercurile științifice sau artistice pe rețele de socializare.