Primul mesaj al lui Victor Ponta în ziua alegerilor:Felicitări pentru modul în care tinerii reprezintă România

În dimineața turului II al alegerilor prezidențiale, primul mesaj public al lui Victor Ponta a fost unul de felicitare pentru rezultatele obținute de tânărul Ionuț Budisteanu și inventatorii care au reprezentat România la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles.

16 nov. 2014, 07:13
Primul mesaj al lui Victor Ponta în ziua alegerilor:Felicitări pentru modul în care tinerii reprezintă România

„Tinerii ne reprezintă din nou cu succes la concursurile internaționale! Felicitări lui Ionuț Budisteanu și tuturor inventatorilor care au reprezentat România la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles! Anul acesta avem rezultate foarte bune și medalii de aur!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Tânărul inventator vâlcean Ionuţ Budişeanu a prezentat la Salonul de Invenţii de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor în timp ce acesta încearcă să spargă un bancomat.

„Am fost calificat să reprezint Romania cu o invenţie la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles, alături de alte echipe din ţară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă şi jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe ştiri care prezentau astfel de jafuri, ştiu că şi la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliţia a pierdut mult timp până a reuşit să-i identifice pe infractori”, a declarat Ionuţ Budişteanu, potrivit Agerpres.

Mai mulți inventatori şi cercetătorii români au participat la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles – EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA.

România a fost prezentă cu 25 de invenţii care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Potrivit unor surse din domeniu, România a câștigat cel puțin 18 medalii pentru invențiile prezentate.