Primul ministru britanic David Cameron promite vânarea „ucigaşilor” lui David Haines

Primul ministru britanic David Cameron a declarat sâmbătă că uciderea angajatului în domeniul umanitar David Haines de către Statul Islamic este o crimă îngrozitoare și a promis să-i aducă pe criminali în fața justiției oricât de mult este nevoie, informează Reuters.

14 sept. 2014, 06:55
Primul ministru britanic David Cameron promite vânarea „ucigaşilor” lui David Haines

Uciderea unui angajat umanitar nevinovat este o crimă îngrozitoare și demnă de dispreț. Un act rău de tot. Inima mea este alături de familia lui David Haines care a demonstrat un curaj extraordinar și tărie de-a lungul acestui calvar”, a afirmat el într-un comunicat publicat de Downing Street.

„Vom face tot ce ne stă în putere pentru a-i vâna pe acești criminali și a ne asigura că ei se vor confrunta cu justiția, oricât de mult este nevoie”, a adăugat el.

Militanţii Statului Islamic /SI/ care luptă în Irak şi Siria au postat un videoclip sâmbătă ce ar arăta execuţia prin decapitare a angajatului umanitar britanic David Haines, ca represalii pentru intrarea Regatului Unit în coaliţia destinată să combată acest grup extremist jihadist, informează agenţia Reuters.