Sicriul Regelui Mihai, întâmpinat la aeroport de fiicele Majestăţii sale şi de fostul principe Nicolae

Regele Mihai s-a întors acasă. Aeronava Spartan cu sicriul suveranului a aterizat pe Aerportul Otopeni cu puţin înainte de ore 11. La aeroport, sicriul Regelui Mihai a fost întâmpinat de fiicele Majestăţii Sale, reprezentanţi ai Preşedinţiei şi ai Guvernului, dar şi de fostul principe Nicolae şi de logodnica acestuia. 

13 dec. 2017, 07:43

Timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, slujba de înmormântare urmând să aibă loc la Curtea de Argeş.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocaţi doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru şefii de stat şi de Guvern, precum şi reprezentanţii unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

Citetşe şi ÎNTOARCEREA REGELUI. Mihai I este adus miercuri în ţară. De la Otopeni, sicriul va fi transportat la Castelul Peleş