Prinţul Andrew a fost oprit de poliţie în grădinile Palatului Buckingham

Prinţul Andrew a fost oprit în grădinile Palatului Buckingham de agenţi ai forţelor de ordine exasperaţi după întărirea securităţii ca urmare a unui recente tentative de jaf, potrivit poliţiei.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 06:06
Prinţul Andrew a fost oprit de poliţie în grădinile Palatului Buckingham

Ducele de York, al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a, a fost abordat miercuri de doi agenţi înarmaţi în timp ce se se plimba prin reşedinţa regală de la Londra, a declarat sâmbătă seară un purtător de cuvânt al Scotland Yardului.

Purtătorul de cuvânt a dezminţit însă informaţia apărut într-un jurnal potrivit căreia agenţii l-ar fi ameninţat cu arma pe ducele în vârstă de 53 de ani şi i-ar fi ordonat să se culce la pământ.

„Miercuri, 4 septembrie, în jurul orei 18.00, doi poliţişti în uniformă s-au apropiat de un bărbat în grădinile Palatului Buckingham pentru a verifica identitatea acestuia”, a explicat purtătorul de cuvânt, adăugând că nu s-a făcut uz de armă sau de forţă, potrivit AFP citată de Mediafax.  Buckingham Palace a refuzat să comenteze incidentul.

Luni, poliţia a arestat doi indivizi suspectaţi că au vrut să jefuiască reşedinţa de la Londra a reginei Elisabeta a II-a. Unul dintre suspecţii reţinuţi a fost găsit la faţa locului, în spatele gardului palatului regal, „într-un sector deschis publicului în timpul zilei”.

Al doilea suspect a fost arestat în interiorul Palatului Buckingham, unde, potrivit poliţiei, în momentul tentativei de jaf nu se găsea niciun membru al familiei regaleCei doi bărbaţi au fost puşi provizoriu în libertate, dar trebuie să rămână la dispoziţia anchetatorilor.

Suverana Marii Britanii se află în prezent în vacanţă în Scoţia, la Castelul Balmoral, una dintre reşedinţele estivale ale familiei regale.