Prinţul Charles ajută la renovarea centrului Braşovului

Fascinat de clădirile istorice ale Braşovului, Prinţul Charles se implică în restaurarea centrului vechi, potrivit România TV. Specialiştii care lucrează la fundaţia prinţului îi vor învăţa pe localnici cum să conserve imobilele pentru a nu le ştirbi frumuseţea.

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 14:08
Prinţul Charles ajută la renovarea centrului Braşovului

Legea îi obligă pe proprietarii clădirilor din centrul Braşovului să restaureze faţadele. Specialiştii de la fundaţia prinţului Charles vor să se asigure că frumuseţea şi autenticitatea imobilelor vor fi păstrate.

„Am început să organizăm cursuri de formare pentru oameni pentru ca aceşti localnici să-şi reabiliteze casele, şurele, biserica fortificată, şi să le pună în valoare prin turismul cultural”, a declarat Caroline Fernolend, de la Fundaţia Mihai Viteazul Trust.

„Foarte multe materiale moderne au fost folosite pentru repararea clădirilor vechi. Nu se armonizează bine şi provoacă probleme. Pentru a rezolva aceste probleme, trebuie să ne asigurăm că oamenii vor învăţa ce materiale să folosească şi se vor opri din folosirea materialelor moderne”, a declarat Alan Tierney, consultant conservare patrimoniu.

Mai multe clădiri din Transilvania au fost deja restaurate cu succes cu ajutorul fundaţiei prinţului Charles, iar zona a devenit un magnet pentru turişti.

„Noi la Viscri, şi noi am început cu faţadele pentru că asta trezeşte mândria localnicilor. Sunt mândri când trec pe lăngă o faţadă frumos restaurată”, a spus Caroline Fernolend, de la Fundaţia Mihai Viteazul.

Prinţul Charles promovează România într-o serie de documentare difuzate la televiziunea Travel Channel.