Prinţul Charles, la Bucureşti: Am ajuns să iubesc România pentru frumuseţea ei naturală, unică şi nepervertită

Prinţul Charles a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. Într-un discurs susţinut la Facultatea de Drept, Prinţul Charles a vorbit cu pasiune despre „admiraţia profundă" pe care o poartă ţării noastre, „pentru rezistenţa şi spiritul poporului român", care îşi au rădăcinile în „bogata identitate culturală, religioasă şi etnică ce au făcut ca această ţară să fie unică în Europa".

RomaniaTV.net
31 mai 2014, 18:30
Prinţul Charles, la Bucureşti: Am ajuns să iubesc România pentru frumuseţea ei naturală, unică şi nepervertită

Universitatea din Bucureşti a acordat înaltul titlu de Doctor Honoris Causa Alteţei Sale Regale prinţul de Wales, festivitatea având loc în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept. 

Acestea sunt motivele care au adus România aproape de inima mea, dar, dincolo de asta, am ajuns să iubesc România pentru frumuseţea ei naturală, unică şi nepervertită, pentru peisajele şi comunităţile rurale fascinante”, a spus prinţul Charles, numind frumuseţile României „un tezaur european şi internaţional”, notează gandul.info

Românii au multe motive de mândrie”, a mai spus Prinţul Charles în discursul său, „iar această mândrie ar trebui să vă determine să faceţi tot posibilul pentru a vă păstra stilul tradiţional de viaţă şi arhitectura istorică”. Prinţul a dat şi câteva exemple de zone din România care se remarcă prin arhitectura şi peisajele lor: Bucovina, Maramureş, satele din Transilvania, dar şi cele din Oltenia.

„Toate aceste locuri vă definesc ca popor”, a punctat fiul Reginei Elisabeta a II-a. „Fiind acum bunic şi având în vedere afecţiunea mea pentru această ţară şi pentru acest popor, sunt foarte preocupat de viitorul tuturor nepoţilor români şi de moştenirea lor unică din punct de vedere cultural, spiritual, natural„, a încheiat prinţul Charles.

Traian Băsescu l-a primit pe Prinţul Charles la Palatul Cotroceni