Prinţul Charles se întâlneşte, luni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş

Prinţul moştenitor al coroanei britanice, Charles, se întâlneşte, luni, cu preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere urmată de convorbiri cu prim-ministrul Dacian Cioloş,

RomaniaTV.net
30 mai 2016, 05:52
Prinţul Charles se întâlneşte, luni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş

Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la ora 15.40, la Palatul Cotroceni pe prinţul Charles of Wales, prinţul moştenitor al Marii Britanii. La ora 16.20, prinţul Charles se întâlneşte cu premierul Dacian Cioloş.

Aceasta este a doua întrevedere între preşedintele Iohannis şi prinţul Charles, prima având loc în 2015, pe 31 mai, dar este prima dată când Alteţa Sa Regală se întâlneşte cu Cioloş.

În iunie 2015, prinţul a deschis filiala din România a findaţiei sale caritabile, The Prince of Wales’s Charitable Foundation. Fundaţia are ca obiectiv păstrarea tradiţiilor româneşti, agricultura ecologică şi dezvoltarea durabilă.

Prinţul Charles este interesat de mai mulţi ani de tradiţiile rurale româneşti, îndeosebi cele din Transilvania. El a cumpărat o casă săsească în localitatea Viscri pe care a restaurat-o şi apoi a donat-o fundaţiei sale ce mai are în patrimoniu o proprietate în Valea Zălanului, jud. Covasna.

Prinţul s-a întâlnit de mai multe ori şi cu precedentul preşedinte al României, Traian Băsescu.