Prinţul Harry, pentru prima dată în România. El a zburat de la Londra cu o cursă low-cost VIDEO

Prinţul Harry a petrecut Paştele în România! Fiul cel mic al lui Charles a venit pentru prima oară în ţara noastră şi a fost găzduit de contele Kalnoky, în Valea Zălanului, judeţul Covasna. Vizita lui Harry a fost sub semnul discreţiei. Astăzi, el se va întoarce acasă, relatează România TV.

RomaniaTV.net
08 apr. 2012, 09:11
Prinţul Harry, pentru prima dată în România. El a zburat de la Londra cu o cursă low-cost VIDEO

Prinţul Harry a venit vineri de la Londra cu o cursă low-cost, care a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureş. De acolo, Harry a plecat la domeniul contelui Kalnoky, prieten bun al tatălui său.

Vizita fiului prinţului Charles a fost extrem de discretă. Dar chiar şi aşa, localnicii sunt tare mândri că Harry a petrecut sărbătorile pe meleagurile româneşti.

„Este o mare bucurie pentru noi că Majestatea sa a petrecut Paştele pe Valea Zălanului. Iubeşte foarte, foarte mult Valea Zălanului, liniştea, natura neatinsă. Nedezvoltarea noastră a devenit o valoare”, a declarat primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef.

Harry a făcut mai multe plimbări pe Valea Zălanului, atât pe jos, cât şi cu motocicleta, dar a vizitat şi alte zone.

Prinţul Harry a venit pentru prima dată în România, spre deosebire de tatăl său, care este îndrăgostit iremediabil de satele transilvănene. În ultimii ani, moştenitorului coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţele Covasna, Mureş şi Harghita.

De nenumărate ori, Charles a afirmat că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici sentimentul apartenenţei şi al identitătii pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. Acelaşi lucru l-a susţinut şi într-un documentar despre ţara noastra, Wild Carpathians.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici „sentimentul apartenenţei, al identităţii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

„Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor”, declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.