Prinţul Paul de România a cerut Guvernului memorandumul de retrocedare a Castelului Peleş VIDEO

Prinţul Paul de România face primul demers pentru revendicarea Castelului Peleş. El cere Guvernului memorandumul prin care castelul a fost retrocedat regelui Mihai. Potrivit unei decizii a instanţei, nepotul Regelui Carol al II-lea are dreptul la o bună parte din averea Familiei Regale, evaluată la peste 100 de milioane de euro.

22 oct. 2013, 06:53
Prinţul Paul de România a cerut Guvernului memorandumul de retrocedare a Castelului Peleş VIDEO

Prinţul Paul a depus o cerere la Guvern prin care solicită să vadă documentul prin care a fost exclus la un moment dat de la retrocedarea Castelului Peleş.

„Am formulat o cerere pentru ca succesiunea să îmi revină în cota de 62,5%. Sunt o persoană care are drepturi şi cunosc prevederile documentului. Nu am avut nicio altă posibilitate să intru în posesia acestui document, care vizează şi proprietatea mea, pentru că nu este public. Dorinţa mea este să cedez dreptul de folosinţă a Castelului Peleş către statul român, deoarece poporul român are dreptul să cunoască istoria modernă adevărată a României şi a Familiei Regale a României”, a declarat Prinţul Paul pentru România TV.

„Deţin 62,5% din Castelul Peleş. În Portugalia, în 1953 a murit Carol al II-lea şi s-a deschis succesiune. Tatăl meu, prinţul Carol Mircea a avut 37,5%, fostul rege Mihai – 37,5%, ultima soţie, Elena Lupescu, care a devenit prinţesa Elena a României, 25%. Am moştenit de la tatăl meu 37,5% şi de la Elena Lupescu, ultima soţie a lui Carol al II-lea, 25%. Deci am 62,5% din averea regală„, a mai spus Prinţul Paul.