Prinţul Paul revendică iar castelul Peleş şi ferma Băneasa

Prinţul Paul revendică iar castelul Peleş, ferma Băneasa, pădurea Snagov şi alte 30 de clădiri din zonele de lux ale Capitalei. Cel mai controversat personaj al Casei Regale a deschis un nou proces care ar putea să-l scape de închisoare. Trebuie să plătească însă o taxă de timbru de milioane de euro, transmite România TV.

08 dec. 2016, 08:09
Prinţul Paul revendică iar castelul Peleş şi ferma Băneasa

Din cauza celor două proprietăţi de lângă Bucureşti, ar putea ajunge la închisoare pentru acuzaţii de corupţie. Până la o sentinta in noul proces, pe care i l-a deschis Regelui Mihai, va trebui sa plateasca o taxa de timbru de peste doua milioane de euro.

Printul Paul a anuntat inca de acum 3 ani ca vrea o parte din averea bunicului sau. Intre proprietatile revendicate se numara inclusiv Castelul Peles, atribuit de statul roman fostului suveran. In paralel, se va lupta cu fostul europarlamentar Sebastian Bodu, care ii contesta dreptul de a purta numele de ”Al Romaniei”.

„Regele Ferdinand a purtat numele Al Romaniei. Printul Ferdinand Al Romaniei. In acest moment, toti descendentii poarta al Romaniei. Principele Nicolae este al Romaniei, Printesa Elisabeta este a Romaniei, Printesa Ileana este a Romaniei. Suntem toti. Este un drept pentru familie, pentru familia regala a Romaniei”, declara Paul.

Pe lista proprietatilor din care pretinde o cota parte, „Printul Paul” a insirat 30. Pentru asta e obligat sa achite o taxa de timbru de peste doua milioane de euro. In prezent, sustine ca trebuie sa se imprumute, cata vreme conturile i-au fost blocate de procurorii anticoruptie pentru acuzatiile de cumparare de influenta si spalare de bani. A sperat sa fie scutit, insa judecatorii l-au avertizat ca daca nu achita suma pierde procesul inainte de a incepe.

Miza acestui nou proces de succesiune este una dubla pentru Paul Phillipe al Romaniei: pe de o parte vrea sa puna mana pe propriertati de milioane de euro, ce i-au apartinut bunicului sau Regele Carol al II-lea. Miza mai importanta este incercarea de a demonstra ca avea dreptul sa revendice proprietati ca Ferma Regala Baneasa si Padurea Fundul Sacului din Snagov, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia in procesul in care este judecat penbtru acuzatii de coruptie la instanta suprema, alaturi de omul de afaceri Remus Truica.