Prinţul William, PILOT pe un elicopter-ambulanţă

Prinţul William va începe în septembrie pregătirea pentru a deveni, din primăvara anului viitor, pilot pe un elicopter-ambulanţă, potrivit surselor de la Palatul Kensington.

07 aug. 2014, 18:51
Prinţul William, PILOT pe un elicopter-ambulanţă

Prinţul William, duce de Cambridge, a renunţat la serviciul său în armată, anul trecut, după aproape 8 ani, din care ultimii trei i-a petrecut la baza Royal Air Force, din Ţara Galilor, ca pilot de elicopter, precizează presa britanică.

Acum, prinţul vrea să revină la manşă, iar pentru acest lucru urmează să facă un stagiu de pregătire specială pentru misiuni de salvare, după care va obţine licenţa de pilot civil. După încheierea acestui stagiu, prinţul se va alătura organizaţiei de caritate „East Anglian Air Ambulance” (EAAA), cu sediul la Cambridge şi va participa la misiuni de salvare a victimelor unor boli sau accidente, acordându-le primul ajutor, potrivit Sunday Times.

În paralel cu misiunile sale, prinţul va onora şi obligaţiile sale regale. El a mai spus că va dona salariul său de pilot, de 40.000 de lire sterline (50.000 de euro) pe an organizaţiei de caritate pentru care va lucra.

Prinţul Wiliam are la activ peste 150 de operaţiuni de salvare efectuate cu succes.