Priveghi Regina Ana: Vineri este ultima zi în care se mai poate aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale

Toți cei care doresc să aducă un ultim omagiu Reginei Ana o mai pot face și vineri, între orele 8.00 și 22.00, la Palatul Regal din București, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale.

12 aug. 2016, 05:26
Priveghi Regina Ana: Vineri este ultima zi în care se mai poate aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale

Joi, câteva vii de oameni au trecut pe la catafalcul Reginei Ana, aflat în Sala Tronului a Palatului Regal, potrivit Agerpres. Femei, bărbați sau copii, tineri ori vârstnici au așteptat în liniște, la rând, pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei.

Flori și candele au fost depuse în fața Palatului Regal.

Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există condiţii legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Membri ai familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei şi Germaniei, ai familiilor regale ale Olandei, Belgiei, de Luxemburg, de Baden, de Württemberg şi de Bourbon-Parma, precum şi ai familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg şi de Schaumburg-Lippe şi-au anunţat participarea la funeraliile Reginei Ana. Deocamdată nu există un anunţ legat de prezenţa în România a Reginei Sofia a Spaniei, pe care presa spaniolă o dădea ca certă, şi nici cu privire la familia regală britanică.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului, moment în care vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din împrejurimi şi de la Catedrala romano-catolică “Sfântul Iosif”.  La ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Citeşte şi: RESTRICŢII multiple DE CIRCULAŢIE în Capitală, pentru cortegiul funerar al Reginei Ana. HARTA rutelor ocolitoare