Pro TV a solicitat Guvernului ajutor de stat de peste 1 milion de euro pentru serialul „Las Fierbinţi”

Pro TV a solicitat Guvernului ajutor de stat de peste 1 milion de euro pentru episodul de Crăciun al serialului „Las Fierbinţi” şi pentru sezonul din toamna anului viitor, al 15-lea, al producţiei, potrivit Profit.ro.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 10:02
Pro TV a solicitat Guvernului ajutor de stat de peste 1 milion de euro pentru serialul „Las Fierbinţi”

Cererea pentru bani de la buget se adaugă celor depuse de alţi solicitanţi, precum casele de producţie Frame Film şi Castel Film, pentru diferite proiecte.

Producătorii de film pot aplica, începând cu 12 octombrie, pentru obţinerea unor finanţări garantate de stat, pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Producţiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro şi 10 milioane de euro, bani din care vor putea fi acoperite până la 45 de procente din cheltuielile eligibile pentru producţia de filme realizate în România şi care promovează ţara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film şi producţie de film în România.

Proiectele producătorilor de film vor fi selectate de o comisie din care fac parte Dan Piţa, regizor şi scenarist, Adrian Titieni, actor, profesor universitar doctor, preşedinte onorific UNATC, Kevin Dillon, actor, Sterian Alexandru, doctor în cinematografie, şi Stan McCoy, preşedintele Motion Picture Association of America (MPAA).