Experiment eşuat, Steaua a pierdut meciul cu Lugano. Roş-albaştrii au încheiat grupa pe locul 2

Steaua a pierdut al doilea meci consecutiv în Liga Europa, 1-2 cu FC Lugano, pe teren propriu, şi a încheiat pe locul secund în grupa G.

07 dec. 2017, 16:34
Experiment eşuat, Steaua a pierdut meciul cu Lugano. Roş-albaştrii au încheiat grupa pe locul 2

STEAUA-LUGANO 1-2. Eşecul are o însemnătate mult mai mare decât simpla statistică. Steaua a pierdut şansa de a fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor din 16-imile Ligii Europa, iar Gigi Becali a pierdut 300.000 euro, deoarece câştigătoarele grupelor sunt recompensate de UEFA cu câte 600.000 euro, în timp ce ocupantele locurilor secunde cu doar 300.000 euro.

Printre posibilii adversari la tragerea de sorţi de vineri se numără AC Milan, Atletico Madrid, Arsenal Londra, Lazio Roma sau din nou Sporting, care a scos-o în vară din Champions League.

Click aici pentru a vedea Steaua – Lugano

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 83 Steaua depinde doar de ea să îşi recupereze locul 1 în grupă şi să aibă un adversar mai facil în primăvara europeană. În Israel Viktoria Plzen e aproape sigură de victorie, a marcat pentru 2-0 la Beer Sheva. În schimb, pe Arena Naţională roş-albaştrii trebuie să mai înscrie de două ori pentru a-i depăşi pe cehi în clasament.

Min. 70 Acţiune a oaspeţilor, dar şutul lui Davide Mariani trece peste poarta noastră.

Min. 61 Ultima schimbare la Steaua, Florin Tănase este înlocuit cu Momcilovic.

Min. 60 GOOOL Steaua! Gnohere ia o acţiune pe cont propriu, driblează în lateral la 20 de metri de poarta noastră şi şutează pe jos. Mingea este deviată şi îl păcăleşte pe Da Costa, untrând în poartă. FCSB-Lugano 1-2!

Min. 57 Tănase pare că nu poate să continue meciul. Dică ar putea fi forţat să facă deja ultima schimbare.

Min. 53 Steaua a început în forţă repriza secundă şi atacă periculos poarta lui Lugano. La acest scor este pe locul 2 în grupă, deoareceViktoria Plzen conduce la Hapoel Beer Sheva cu 1-0.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 46 Încă o schimbare făcută de Dică. A intrat Denis Man, în locul lui Cătălin Golofca

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 40 Schimbare la Steaua, Dică nu mai aşteaptă pauza. Williams de Amorim este scos din teren, în locul său intră „Bizonul” Gnohere.

Min. 34 Bottani este aproape să facă 3-0! Şutul său este respins excepâional de poartarul nostru, Andrei Vlad.

Min. 32 GOL Lugano! Al doilea atac al elveţienilor, al doilea gol. Vecsei primeşte o minge de pe dreapta, face o piruetă în careul nostru şi îl păcăleşte nepermis de uşoir pe Larie şi înscrie cu un şut plasat, în stânga lui Vlad. FCSB-Lugano 0-2!

Min. 25 Şut ridicol al lui Coman, din 16 metri, moale şi pe centru. Portarul lui Lugano prinde fără probleme.

Min. 20 Ocazie Steaua! Şutul lui Golofca, din 16 metri, este scos de sub bară de Da Costa! Steaua reclamă un penalty, Florin Tănase primind o gheată în cap, însă arbitrul nu acordă nimic.

Min. 11 Primul şut spre poarta adversă al steliştilor. Dragoş Nedelcu a tras din afara careului, însă execuţia sa a fost slabă şi şi-a ratat ţinta.

Min. 3 GOL Lugano! Daprela marchează cu un vole superb, de la 25-26 de metri. Fundaşul elveţienilor a reluat din prima o centrare de pe dreapta. STEAUA-LUGANO 0-1!

Min. 1 A început partida FCSB – FC Lugano.

Echipele de start:

FCSB: Vlad – Enache, Larie, Bălașa, J.Morais – Ov. Popescu, Nedelcu – Golofca, Fl. Tănase, De Amorim – F. Coman.

Lugano: Da Costa – Koff Yao, Golemic, Kovacic, Daprela – Milosavljevic, Piccinocchi, Vecsei – Culina, Bottani, Mariani.

Cu trei victorii un egal şi o înfrângere, FCSB este deja calificată în 16-imile Ligii Europa. Roş-albaştrii au încheiat 3-0 şi 0-2 cu Viktoria Plzen, 2-1 şi 1-1 cu Hapoel Beer Sheva şi au învins cu 2-1 în tur, la Lugano.

În ciuda evoluţiilor contrastante din ultima perioadă, dar şi a criticilor, steliştii continuă cu experimentele. Gigi Becali a dezvăluit că vârf de atac în jocul de astăzi va fi Florinel Coman. „Dică a făcut echipa în funcţie de meciul cu FC Botoşani. E adevărat că sunt bani la mijloc, dar banii ăia trebuie să-i ia orice jucător. Pentru că de aia sunt jucători la Steaua şi am dat milioane, de aia am dat trei milioane pe Florinel Coman ca să joace azi şi atacant. Ce nu poate să joace? Nu joacă nici Gnohere, nici Man, nici Pintilii, le face o protecţie, îi protejăm pentru meciul cu Botoşani.

O să joace ăla, Nedelcu, cu Ovidiu Popescu, De Amorim, Golofca, Tănase al doilea vârf. Tănase a zis că pentru el nu contează, el joacă din trei în trei zile, nu e nicio problemă pentru el. Man va intra o repriză. Tănase a zis că el joacă din din trei în trei zile fără probleme. Bine, tată, dacă tu joci din trei în trei zile fără probleme, bravo! Eu l-aş pune pe Vlad în poartă, dar asta stabileşte Dică. Dar n-am întrebat de portar, că nu mă interesează„, a spus patronjul Stelei.