Probă de curaj. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea a consumat live un iaurt de la Lactate Brădet

Ministrul Agriculturii a ieşit public pe 29 februarie şi a anunţat că bacteria E.coli, care stă la baza diagnosticului de sindrom hemolitic, a fost descoperită la un producător local din Curtea de Argeş. Mii de internauţi şi-au arătat aproape instant susţinerea faţă de firma de lactate, iar astăzi fostul ministru al Economiei a consumat în faţa jurnaliştilor un iaurt de la Lactate Brădet.

02 mart. 2016, 19:37
Probă de curaj. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea a consumat live un iaurt de la Lactate Brădet

„E iaurtul pe care eu mereu il am in frigider si il voi avea si in continuare, pentru ca am deplina incredere in el”, a declarat fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, dupa ce ministrul Agriculturii a spus numele producatorului de lactate argesean in scandalul bebelusilor cu sindrom hemolitic uremic.

Andrei Gerea s-a aratat indignat de faptul ca s-a rostit numele producatorului de lactate atata timp cat nu exista o ancheta finalizata, fara sa se stie exact unde a avut loc aceasta infectare cu E-coli.

Citeşte şi: Irimescu DEZVĂLUIE de ce a arătat cu degetul firma de lactate: Brânza infestată cu e-coli putea face alte victime

“Am deplina incredere in acest producator cu capital romanesc, spre deosebire de ministri birocrati, ca nu sunt tehnocrati, care nu au incredere si nu ofera sustinere, deranjati probabil de ceea ce inseamna producator romanesc. In ultima perioada, acest producator avea si piata la export, in Uniunea Europeana. Pe fondul bajbaielilor, s-a vrut un tap ispasitor. Problema s-a gasit intr-un supermarket, si nu in interiorul fabricii. Vorbim despre branza proaspata vrac, iar ea putea fi contaminata oriunde. In interiorul fabricii, procesul nu permite contaminarea cu aceasta bacterie. Sunt extrem de revoltat de actiunile iresponsabile ale ministrului, pentru ca va avea efecte negative asupra producatorului local. Trebuie sa stie ca ei nu mai sunt tehnocrati, ci sunt ministri acum si au o responsabilitate. Trebuie gestionate lucrurile in folosul intern al Romaniei”, a declarat miercuri Andrei Gerea, dupa ce a efectuat o vizita la fabrica de Lactate Bradet, relatează ziarulargesenilor.