Probleme cauzate de încrucişarea picioarelor

Abia te-ai întors acasă după o zi lungă la birou. În cele din urmă, îţi dai jos pantofii din picioare, iei un pahar cu băutura ta favorită şi te aşezi în scaunul preferat din sufragerie. Când te laşi în scaun, în mod automat, îţi încrucişezi picioarele – această mişcare a devenit sinonimă cu relaxarea aşa că mulţi oameni o folosesc când se aşază să se odihnească.

24 feb. 2017, 06:22
Probleme cauzate de încrucişarea picioarelor

Din nefericire, confortabil nu inseamna si sanatos. Postura poate avea impact negativ asupra sanatatii fizice, iar daca nu esti atent la acest lucru te-ai putea trezi cu diverse probleme ale oaselor si muschilor. Iar incrucisarea picioarelor este un exemplu de postura proasta.

Iata de ce nu ar trebui sa o mai folosesti.

Creste tensiunea arteriala

Exista un motiv serios pentru care medicii iti cer sa nu incrucisezi picioarele si mainile atunci cand iti verifica tensiunea arteriala; incrucisarea picioarelor creste tensiunea arteriala.

In 2010, cateva studii au demonstrat ca incrucisarea picioarelor determina o crestere a tensiunii arteriale, care poate fi o problema mare in cazul persoanelor care sufera deja de hipertensiune.

Afectiunile cardiovasculare si bolile de inima reprezinta cauza numarul unu de deces la nivel mondial, ceea ce indica faptul ca acei oameni sunt predispusi la hipertensiune.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.