Probleme cu fierea? Iată care sunt remediile care te ajută

Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul se numără printre principalii „vinovaţi" pentru problemele cu fierea. Află din rândurile următoare care sunt acele remedii naturiste pentru fierere si care te ajută la tratarea acestor neplăceri.

29 iun. 2015, 09:55
Probleme cu fierea? Iată care sunt remediile care te ajută

Localizată în partea dreaptă, sub ficat, fierea are forma unui săculeţ în formă de pară, iar rolul ei este de a depozita şi de a elibera bila. Tulburările de secreţie sau de eliminare a bilei sunt cunoscute în termeni medicali sub numele de dischinezie biliară.

În cele mai multe cazuri, probleme cu fierea sunt asociate cu simptome precum durerea în partea dreaptă a abdomenului, gustul amar resimţit dimineaţa, senzaţia de greaţă şi de vărsături, dar şi durerile de cap („migrena biliară”).

Remedii naturiste pentru fiere: sunătoarea, calmant biliar

Cu acţiune de stimulare a activităţii biliare şi de prevenire a calculilor la acest nivel, remediile din sunătoare şi din ţintaură sunt un bun medicament natural pentru aceste neplăceri. Prepari infuzia de sunătoare dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită.

Laşi cana acoperită timp de 10 minute, după care strecori şi bei 2-3 căni pe zi de infuzie, timp de două-trei săptămâni. Efecte similare în problemele cu fierea au şi preparatele din ţintaură, care diminuează simptomele şi îmbunătăţesc digestia.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro