Probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

Auzim că tot mai mulți oameni suferă de oboseală cronică. Stresul, munca excesivă, problemele personale, lipsa somnului, toate duc în final la apariția oboselii cronice. Ea poate fi moderată sau intensă, însă atunci când persistă mai mult timp poate ascunde probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
13 apr. 2018, 07:04
Probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

Printre posibilele afecțiuni pe care le poate ascunde oboseala cronică pe termen lung se numără:

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni pentru a regla metabolismul organismului. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii și te face să te simți slăbită și obosită chiar și atunci când ai dormit suficient.

Citeşte şi Hipotiroidism: Simptome comune ale bolii

Anemie

Anemia este o afecțiune caracterizată prin reducerea globulelor roșii din sânge. Acestea sunt celulele responsabile pentru transportul oxigenului prin corp. Adesea, atunci când procesul de oxigenare a țesuturilor și a creierului este îngreunat, începi să te simți obosită și slăbită atât fizic, cât și mental. În plus față de oboseală, anemia mai are simptome precum paliditate, ritm cardiac accelerat/lent, păr și unghii fragile.

Insuficiență cardiacă

Insuficiența cardiacă apare în momentul în care inima își pierde capacitatea de a pompa suficient sânge în alte părțile corpului. Deoarece este împiedicată circulația, oxigenarea celulară este redusă. Prin urmare, acest lucru duce la senzație de slăbiciune și oboseală. În stadiile inițiale, poți simți oboseală atunci când mergi, când faci activități care nu implică efort.

Diabet zaharat

Diabetul este cauzat de acumularea excesivă de glucoză în sânge. Din cauza lipsei de insulină sau a rezistenței la aceasta, substanța nu este utilizată de celule pentru a genera energie. Fără a obține suficient zahăr, celulele corpului nu se pot „hrăni” și dacă nu își îndeplinesc corect funcțiile, ele declanșează simptome precum oboseală, sete, pierdere bruscă în greutate.

Citeşte şi Vitamina D. 10 semne că ai lipsa de vitamina D. Alimente pe care să le consumi

Tulburări de somn

Nu este ciudat că, după o noapte în care ai dormit, să te simți obosită și să nu reușești să te concentrezi la activitățile zilnice? Dacă ai mai multe nopți în care nu poți adormi sau te trezești, este posibil că te confrunți cu oboseală cronică. Recomandate sunt 8 ore de somn pe noapte fără întreruperi. Astfel, vei avea suficientă energie pentru a rezista întreaga zi.

Dieta cu castraveţi – slăbești 7 kilograme în 7 zile