Probleme în trafic din cauza vremii. Pe mai multe drumuri naţionale se circulă greu UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în mai multe zone din ţară, se circulă în condiții de iarnă. RomaniaTV.net vă prezintă situaţia drumurilor actualizată.

20 ian. 2017, 06:48
Probleme în trafic din cauza vremii. Pe mai multe drumuri naţionale se circulă greu UPDATE

UPDATE 13.10 Începând cu ora 13.10, circulația auto pe DN14 Sibiu – Mediaş, a fost reluată la kilometrul 19, unde a fost blocată pentru aproximativ o oră, din cauza unui accident.

UPDATE 12.45 Traficul rutier a fost reluat pe un fir, alternativ în ambele sensuri, dirijat de poliţişti rutieri pe DN65 Pitești – Slatina, în zona localității argeșene Albota(kilometrul 107), unde a fost blocat în urma unui accident rutier.

Se estimează ca, în aproximativ 30 de minute, traficul sa revină la normal.

UPDATE 12.15 Din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate un autotren şi un autoturism, circulația auto pe DN14 Sibiu – Mediaş, este blocată la kilometrul 19.

UPDATE 11.45 Din cauza unui autotren care a derapat, circulația auto pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea este îngreunată, în zona localității argeșene Morăreşti(kilometrul 145).

UPDATE 11.45 Din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate două autotrenuri, circulația auto pe DN65 Pitești – Slatina este blocată în zona localității argeșene Albota(kilometrul 107).

UPDATE 09.15. Din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate cinci autovehicule, circulația auto pe DN65 Pitești – Slatina este îngreunată în zona localității argeșene Albota.

UPDATE 07.50 Traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ în ambele sensuri, dirijat de poliţişti rutieri pe DN2 Râmnicu Sărat – Focşani, pe raza localităţii Coteşti(kilometrul 174+500 de metri), din cauza unui accident rutier. Din această cauză este posibil să se formeze coloane de autovehicule în zona restricţionată.

Vezi si: Cod galben de CEAŢĂ în mai multe judeţe. Atenţie, sunt depuneri de chiciură şi condiţii de polei

De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 – 150 de metri şi izolat chiar sub 50 de metri.

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

  • urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
  • măriţi distanţa în mers între autovehicule!
  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

UPDATE 6.50 Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind între kilometrii 14 şi 68 sub 150 de metri.

Conducătorilor auto le este recomandat să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi mărească distanţa în mers.

Serviciul Poliției Rutiere Constanța a aprobat închiderea, în noaptea de joi spre vineri, a unor segmente aferente a șase drumuri județene de pe raza județului, din cauza vântului deosebit de puternic care le făcea impracticabile spulberând zăpada pe carosabil.

Potrivit ISU Dobrogea este vorba despre nouă segmente de drumuri județene, cu o lungime totală de 177 km, pe care a fost oprită complet circulația vehiculelor.

Cele nouă tronsoane sunt DJ 222, între localitățile Râmnicu de Jos și Grădina; DJ 222, între Peștera și Pietreni; DJ 226 A, între Cogealac și Râmnicu de Jos; DJ 226 B, între Grădina și Cogealac; DJ 381, între Nod A 2 și Ciocârlia de Sus; DJ 391, între Negru Vodă și Viroaga; DJ 391 între bifurcație DJ 392 și Mereni; DJ 391 A, între Văleni și Viroaga; și DJ 392, între Amzacea și Dumbrăveni.

„Măsura a intrat în vigoare joi, la ora 22,00, și pe măsură ce va putea fi asigurată circulația rutieră în siguranță, cele nouă segmente de drum județean vor fi redeschise traficului vineri, după cum au anunțat reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.